Ευνοϊκές ποινές για όσους επίορκους γιατρούς επιστρέψουν τα κλεμμένα

  • Iatropedia
Ούτε σήμερα έδωσε στοιχεία για τους επίορκους γιατρούς στο ΕΣΥ ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος περιορίσθηκε απλώς να επισημάνει ότι ελέγχονται από το ΣΔΟΕ οι φάκελοι πενήντα γιατρών. Ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κριθούν ευνοϊκότερα από την δικαιοσύνη αν επιστρέψουν τα κλεμμένα.

Για να αμβλύνει τις εντυπώσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως δε μπορούν να δοθούν προσωπικά δεδομένα ανθρώπων τους οποίους θέτουμε υπό έλεγχο. Το τεκμήριο της αθωότητας εξακολουθεί να ισχύει στη χώρα. Όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα και εφόσον προκύψουν ευθύνες, ασφαλώς και οι αρμόδιοι ιατρικοί σύλλογοι θα λάβουν γνώση. Στην παρούσα φάση προσωπικά δεδομένα δεν μπορούμε να δώσουμε»

Την ίδια στιγμή προανήγγειλε ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο για όσους έχουν γενικά συναλλαγές με τον ΕΟΠΥΥ, όχι μόνο τους ιατρούς, οι οποίοι θα θελήσουν να επιστρέψουν χρήματα τα οποία δε θα έπρεπε να έχουν πάρει».

ελέγχονται τα γενόσημα

Η επέκταση της χρήσης των γενοσήμων φαρμάκων και οι περιπτώσεις των επίορκων οι οποίες θα αποσταλούν για έλεγχο στα αρμόδια όργανα τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του υπουργού υγείας με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιώργο Πατούλη αλλά και εκπροσώπους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Αμέσως μετά ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την ικανοποίησης του που οι γιατροί προσήλθαν με εποικοδομητικές προτάσεις, για να εγκαινιάσουμε μια συνεργασία που με διάφανο τρόπο θα βοηθήσει την Πολιτεία να ελέγξει την προκλητή ζήτηση, η οποία αποτελεί σήμερα ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αναφερόμενος στα γενόσημα ο υπουργός υγείας επισήμανε πως η ομάδα ελέγχου των φαρμάκων από τον ΕΟΦ, διαβεβαίωσε τους γιατρούς για την αξιοπιστία και τη συχνότητα των ελέγχων όσον αφορά γενικά το φάρμακο και ειδικά τα γενόσημα. Στον εθνικό στόχο, για να φτάσουμε στο 60% στην διείσδυση των γενοσήμων στην Ελλάδα, θέλουμε τον Έλληνα γιατρό σύμμαχο, γιατί αυτός είναι το πρόσωπο εμπιστοσύνης για τους ασθενείς».

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης δήλωσε:«σήμερα ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είχαμε μια συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τον ΕΟΦ. Το ζητούμενο είναι φθηνό και ποιοτικά εγγυημένο φάρμακο. Είναι σίγουρο ότι αυτή την προσπάθεια χρειάζεται να την κάνουμε ενωτικά όλοι μας. Αυτό όμως δε μπορεί να γίνει μέσα από μία διαπόμπευση ενός κλάδου και για αυτό ζητήσαμε εξηγήσεις για τις τελευταίες δημοσιοποιήσεις.

Μας ικανοποιεί η εμπιστοσύνη που έχει στον Έλληνα ιατρό ο Υπουργός. Από εκεί και πέρα όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο, ώστε να εξασφαλίσουμε την θεραπεία και να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στους κανόνες που η Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια έχει εγκαθιδρύσει, προσφέροντας ποιοτικότερη υγεία με μικρότερο κόστος».

Ερωτηθείς για τους επίορκους ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως σε πρώτη φάση θα ελεγχούν « από το ΣΕΕΥΠ και το ΣΔΟΕ και εφόσον προκύψουν στοιχεία, ο εισαγγελέας και οι ιατρικοί σύλλογοι».

Για το θέμα αυτό ο κ.Πατούλης δήλωσε πως: Θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία σαφέστατα να δείχνουν ενοχή και παρακαλούμε προς κάθε κατεύθυνση σε αυτή τη δύσκολη εποχή να λέμε ποιος φταίει, γιατί φταίει και τότε να δημοσιοποιούμε ονόματα και διευθύνσεις. Διαφορετικά διαπομπεύεται όλος ο κλάδος, κάτι το οποίο δεν είναι στην πρόθεση κανενός. Θεωρούμε αυτονόητο τον έλεγχο που αναφέρει ο κ. Υπουργός, αλλά ονόματα μόνο όταν υπάρχει ενοχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το “ελληνικό” αίμα …της Χρυσής Αυγής τρώει τους εργαζόμενους νοσοκομείου

Από τη Δευτέρα τα δωρεάν εισιτήρια για εξετάσεις στο ΕΣΥ! Πως θα τα πάρετε

Πόσοι γιατροί τιμωρήθηκαν τελικά για υπερσυνταγογράφηση; Τι αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ