Ευλογιά των πιθήκων: Ύποπτο κρούσμα από τη Νάξο, με αεροδιακομιδή στο «Αττικόν»

  • Γιάννα Σουλάκη
πιθήκων
Ένας 30χρονος Βρετανός υπήκοος, ύποπτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων, χρειάστηκε να μεταφερθεί από τη Νάξο με ελικόπτερο Σινούκ σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο "Αττικόν".

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cyclades24.gr, ο ασθενής -με υποψία συμπτωμάτων του ιού της ευλογιάς των πιθήκων- παρουσιάστηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού και ζήτησε τη βοήθεια των γιατρών. Έφερε εξάνθημα, ενώ είχε και υψηλό πυρετό.

Οι γιατροί έκριναν πως πληροί τα κριτήρια του πιθανού κρούσματος της ευλογιάς των πιθήκων και πρέπει να τεθεί υπό παρακολούθηση. Ζήτησαν για τον λόγο αυτό, την αεροδιακομιδή του ασθενή, η οποία πραγματοποιήθηκε με ειδική κάψουλα στην Αθήνα.

Οι εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί θα αποδείξουν εάν τελικά πρόκειται για κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων, ή κάποια άλλη νόσο (πιθανότατα ανεμοβλογιά).

Η αεροδιακομιδή έγινε το απόγευμα της Τρίτης με ελικόπτερο Σινούκ και προσωπικό του ΕΚΑΒ. Ο ασθενής θα παραμείνει για νοσηλεία στο Νοσοκομείο «Αττικόν» για τις επόμενες τουλάχιστον 20 μέρες.