Ευλογιά των πιθήκων: Εντοπίστηκε το πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα – Μεταφέρεται στο «Αττικόν»

  • Γιάννα Σουλάκη
έγκυες
Ύποπτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκε στην Κεφαλονιά. Πρόκειται για άνδρα 29 ετών, ο οποίος μεταφέρεται μαζί με τη σύντροφό του -που αποτελεί "επαφή" του 29χρονου- με C130 στην Αθήνα και το νοσοκομείο "Αττικόν".
Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας, το ύποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από ευλογιά των πιθήκων αναμένεται να εξεταστεί, ώστε να διαπιστωθεί εάν όντως πάσχει από τη νόσο, ωστόσο όπως έχει γίνει γνωστό φέρει τα χαρακτηριστικά εξανθήματα.

Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με την συνοδό του -ασυμπτωτική- η ίδια, μεταφέρονται στο Νοσοκομείο «Αττικόν», ώστε να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Θα τους αναλάβει ο Καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ στην 4η Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών Π.Γ.Νοσοκομείο «Αττικόν» Σωτήρης Τσιόδρας, και η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ στην ίδια κλινική του «Αττικόν» Αναστασία Αντωνιάδου. 

Αυτή τη στιγμή μεταφέρονται από με C130, με ειδικό πλήρωμα του ΕΚΑΒ και μέσα σε ειδικές κάψουλες αρνητικής πίεσης που χρησιμοποιούνταν και για τη μεταφορά ασθενών με Covid-19. Αναμένεται να φτάσουν στο νοσοκομείο «Αττικόν» μετά τις 12 το βράδυ.

Μετά την άφιξή τους θα απομονωθούν σε ειδικά δωμάτια αρνητικής πίεσης.

Ο ΕΟΔΥ πήρε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα.

Αναμένεται ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν