Έτσι θα πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ τους οικογενειακούς γιατρούς

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Εγκύκλιος του προέδρου του ΕΠΥΥ, Σωτήριου Μπερσίμη αναφέρεται στην διαδικασία εξόφλησης των οικογενειακών παθολόγων και παιδιάτρων του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή περιγράφει την κατά κεφαλή αμοιβή βάσει του συντελεστή ηλικιακής ομάδας.

Κατά το πρώτο εξάμηνο της ισχύος της σύμβασης, η αμοιβή ανέρχεται για τους γενικούς γιατρούς και παθολόγους στα 1.801,09 ευρώ και για τους παιδιάτρους στα 1.800,00 ευρώ. Στη συνέχεια θα αμείβονται βάσει των πραγματικών στοιχείων εγγεγραμμένου πληθυσμού ευθύνης, με ανώτατο όριο τα 2.000 ευρώ.

Για την αποζημίωση του πρώτου εξαμήνου, τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλουν στον Οργανισμό:

-Το πρωτότυπο τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών. Το τιμολόγιο θα φέρει υπογραφή και την προβλεπόμενη σφραγίδα του εκδότη.
-Το έντυπο ηλεκτρονικής υποβολής, που θα εκτυπώνεται από το πληροφοριακό σύστημα του Οργανισμού (Ε-ΔΑΠΥ) μετά την ολοκλήρωση της.

Τα δικαιολογητικά, θα τοποθετούνται σε φάκελο Α4, στον οποίο θα επικολλάται το έντυπο με τα στοιχεία της υποβολής (εκτυπώνεται από το Ε-ΔΑΠΥ) και θα ταχυδρομούνται, μέχρι και την 20ή του επόμενου μήνα.

Ο οικογενειακός ιατρός για κάθε επίσκεψη μέλους του πληθυσμού ευθύνης του, θα καταχωρεί στο e-ΔΑΠΥ και θα εκτυπώνει το έντυπο στο οποίο θα υπογράφει ο δικαιούχος (στις περιπτώσεις παιδιάτρων θα υπογράφει ο γονέας του ανήλικου).

Εξάλλου, τα έγγραφα των επισκέψεων θα τηρούνται ανά μήνα στο αρχείο του γιατρού, για πιθανό έλεγχο από τις υπηρεσίες του Οργανισμού.