Έτοιμες οι εφεδρείες στα νοσοκομεία

  • Iatropedia
Στον πάγο αναμένεται να μπουν τις επόμενες ημέρες οι πρώτοι εργαζόμενοι του ΕΣΥ καθώς το υπουργείο Υγείας έχει ετοιμάσει ήδη τα νέα οργανογράμματα των νοσοκομείων.

Την πόρτα εξόδου αναμένεται να δείξει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Υγείας σε εκατοντάδες εργαζόμενους του ΕΣΥ μετά και την απόφαση της κυβέρνησης να υλοποιήσει άμεσα το σχέδιο της εφεδρείας στο δημόσιο τομέα, για την εξοικονόμηση πόρων που θα μας εξασφαλίσει την 6η δόση του δανείου.

Ήδη στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας έχουν ετοιμασθεί τα νέα οργανογράμματα που περιλαμβάνουν λιγότερα κρεβάτια και κλινικές –στο πλαίσιο και της συγχώνευσης των τμημάτων- αλλά φυσικά και λιγότερους εργαζόμενους.

Μάλιστα σε πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα επικρατεί έντονη ανησυχία στους κόλπους των εργαζομένων ότι θα μπουν στο «ψυγείο» πριν ακόμη εφαρμοσθεί η εφεδρεία, στο πλαίσιο των …δοκιμών που θα κάνουν οι διοικήσεις για να διαπιστώσουν εάν και πως θα καλύπτονται οι ανάγκες με το μειωμένο προσωπικό.

Πάντως μετά και τις συνομιλίες με την τρόικα η κυβέρνηση αποφάσισε να υλοποιήσει το σχέδιο της εφεδρείας πολύ νωρίτερα από ότι είχε υπολογίσει. Είναι ενδεικτικό ότι τα στελέχη του υπουργείου Υγείας κάνουν ακόμη αλλαγές στο σχέδιο των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων όπου είχαν καταγραφεί δεκάδες λάθη και παραλείψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν