Εθνική Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής: Σε ασφαλή «χέρια» το γενετικό υλικό της κλινικής στα Χανιά

  • Γιάννα Σουλάκη
εξωσωματική
Βρέθηκε τελικά λύση για το γενετικό υλικό της κλινικής αναπαραγωγής στα Χανιά, η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση εμπορίας παιδιών.

Η Εθνική Αρχή της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ανακοίνωσε την ασφαλή μεταφορά του γεννητικού υλικού και των σχετικών αρχείων από την Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Τράπεζα Κρυοσυντήρησης «Ιδιωτικό ιατρείο Ι. Γιακουμάκη και Σια ΕΕ», με διακριτικό τίτλο «Μεσογειακό Ιατρείο Γονιμότητας» (Ζυμβακακήδων 24 και Μπότσαρη – Χανιά) στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «ο Άγιος Γεώργιος».

Μάλιστα, όπως σας είχε ενημερώσει πριν από λίγες ημέρες το iatropedia.gr, η Εθνική Αρχή προχώρησε σε προσωρινή, εξάμηνη ανάκληση της άδειας λειτουργίας της κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά και για όσο βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας για υπόθεση εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών

Δείτε επίσης – Χανιά: Ανάκληση άδειας της κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής – Τι θα γίνει με το γενετικό υλικό

Σε ΦΕΚ της 14ης Σεπτεμβρίου 2023 μάλιστα, με αριθμό φύλλου 5466, ορίζεται η μεταφορά του γενετικού υλικού.

Στο νοσοκομείο Χανίων, θα μεταφερθούν όλα τα αρχεία της κλινικής, όσα συνδέονται με το εργαστήριο αλλά και τα αρχεία των ατόμων που είχαν προσφύγει στις υπηρεσίες της κλινικής, είτε για κρυοσυντήρηση γενετικού υλικού είτε για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα εκδοθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ανακοίνωση για το κοινό.