Εταιρεία Alzheimer Αθηνών: Αρχίζει νέο «Σχολείο Φροντιστών» ασθενών με άνοια

  • Ρούλα Τσουλέα
σχολείο
Θα διεξαχθούν τρία δίωρα σεμινάρια στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. Όλα θα γίνουν Δευτέρα απόγευμα.

Νέος κύκλος δια ζώσης σεμιναρίων για τους ανθρώπους που φροντίζουν ασθενείς με άνοια αρχίζει σήμερα στην Αθήνα. Το «Σχολείο Φροντιστών» ασθενών με άνοια είναι ένας θεσμός που δημιούργησε η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, για να στηρίξει τους ασθενείς, τις οικογένειες και τους φροντιστές τους.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το  «Σχολείο Φροντιστών» έχει ως στόχο την ψυχολογική, εκπαιδευτική και κοινωνική στήριξη των φροντιστών και φροντιστριών ατόμων με άνοια, ώστε να αποκτήσουν τα εφόδια για να αντιμετωπίσουν το βαρύ φορτίο της φροντίδας.

Ο νέος κύκλος του αρχίζει σήμερα Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024. Το «Σχολείο Φροντιστών» θα φιλοξενηθεί αυτή τη φορά στα βόρεια προάστια, στον Δήμο Αμαρουσίου.

Τα μαθήματα θα γίνουν στο Δημαρχείο της πόλης (Βασιλ. Σοφίας 9 και Δημ. Μόσχα). Συνολικά, θα πραγματοποιηθούν τρεις εκπαιδευτικές ημερίδες από τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου και για τις δύο Δευτέρες που θα ακολουθήσουν (12 και 19 Φεβρουαρίου). Στην πρώτη συνάντηση εισηγήτριες θα είναι:

  • Η πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών Δρ. Παρασκευή Σακκά, πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια
  • Η νευρολόγος Κύνθια Κονδύλη, υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας Ηρακλείου Αττικής

Οι ομιλίες θα αρχίσουν στις 17.30′ και είναι δίωρης διάρκειας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Είναι, όμως, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 210-6180.073 και 210-2827.747