ΕΣΑμεΑ: «Να ανακαλέσει ο κ. Παπαγγελόπουλος για το «Βγήκαν οι τρελοί στους δρόμους …»

Παπαγγελόπουλος
Σκληρή απάντηση δίνει η Ομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ), στη "στιγματιστική ορολογία" που -όπως υποστηρίζει- χρησιμοποίησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων. Τα Άτομα με Αναπηρία, ζητούν να ανακαλέσει την δήλωσή του, ή να τον ανακαλέσει στην τάξη στο κόμμα του.

Την οργή των Ατόμων με Αναπηρία προκάλεσε η δήλωση του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων (20-02-2020) του Mega Channel, "Έχει ανοίξει το τρελάδικο, βγήκαν οι τρελοί στους δρόμους. Θα τους ξαναμαζέψουμε...".

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ζητά εκ των προτέρων κατανόηση που αναπαράγει την παραπάνω φράση και τονίζει ότι οι δηλώσεις του πρώην υπουργού έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον κ. Παπαγγελόπουλο να ανακαλέσει, "αλλιώς να τον ανακαλέσει στην τάξη το κόμμα του".

ΕΣΑμεΑ: "Δήλωση που προτρέπει σε βία - Θα μας βρει αντιμέτωπους"

Τα μεγαλύτερο πανελλήνιο συνδικαλιστικό όργανο των αναπήρων τονίζει - μεταξύ άλλων - ότι η δήλωση του πρώην υπουργού, προτρέπει σε βία και στιγματισμό των ατόμων που πάσχουν από ψυχική νόσο:

"Δεν έχει καμία σημασία σε πιο πλαίσιο ή με ποια αφορμή έγινε η παραπάνω δήλωση. Πολιτικό πρόσωπο, σε μεγάλο μέσο ενημέρωσης, που χρησιμοποιεί στιγματιστική ορολογία η οποία υποβιβάζει και υποτιμά μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, τους ψυχικά πάσχοντες, και ταυτόχρονα προτρέπει σε βία- γιατί βία είναι η ασυλοποίηση- θα μας βρίσκει πάντα αντιμέτωπους. Το αναπηρικό κίνημα ματώνει εδώ και δεκαετίες να αποβάλει το στίγμα από την ψυχική νόσο, να πείσει ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν στην κοινότητα, εάν έχουν τα απαραίτητα βοηθήματα, ότι τα άσυλα είναι οι αποθήκες των καταραμένων. Ελάτε στη θέση των ψυχικά πασχόντων, μπείτε στη θέση ανθρώπων που έχουν επιζήσει από άσυλα και ζουν πλέον στην κοινότητα. Η γλώσσα παράγει ιδεολογία, οι πολιτικοί πρώτοι οφείλουν να καταδικάζουν το στίγμα και να προάγουν τη σωστή δικαιωματική ορολογία", καταλήγει η ΕΣΑμεΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν