ΕΣΑμεΑ: «Μολών λαβέ» σε όσους επιβουλεύονται τα επιδόματα αναπηρίας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
"Επανειλημμένως τα επιδόματα αναπηρίας έχουν μπει στο στόχαστρο των δανειστών" αναφέρουν σε ανακοίνωσή του τα Άτομα με Αναπηρία που ζουν για πολλοστή αφορά ώρες αγωνίας...

«Καλούμε την κυβέρνηση να τα προστατέψει χωρίς περιστροφές», προσθέτουν από την ΕΣΑμεΑ και συνεχίζουν:

«Όπως είναι γνωστό, τα επιδόματα αναπηρίας δίνονται για την ΑΝΑΠΗΡΙΑ κάποιου και είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ βοήθημα του κράτους, που δεν προστατεύει με κανένα άλλο τρόπο ανθρώπους με βαριές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, να αντιμετωπίσουν το πρόσθετο και μεγάλο κόστος που επιφέρει η αναπηρία τους. Είναι η ελάχιστη στήριξη στα άτομα με αναπηρία, που μπορούν να βασιστούν μόνο στην οικογένειά τους, που είναι τα πρώτα θύματα της ανεργίας και της έλλειψης πρόνοιας. Είναι επίσης γνωστό ότι το 70% και πλέον των δικαιούχων είναι ανασφάλιστοι, με το αναπηρικό επίδομα να αποτελεί τον μοναδικό τους οικονομικό πόρο. Αν συνυπολογιστεί στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αυτόματα οι φτωχότεροι των φτωχών δεν θα μετέχουν σε αυτό»!

Εντωμεταξύ, η απογραφή των δικαιούχων έχει ήδη γίνει από το 2012, με τη στήριξη του αναπηρικού κινήματος. Το 2013 πραγματοποιήθηκε η αναμόρφωση όλου του κανονιστικού πλαισίου των επιδομάτων. Οι διαδικασίες ελέγχων και επανελέγχων στο ΚΕΠΑ είναι ραγδαίες ενώ κατά την πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος κατοχυρώθηκε ότι δεν συνυπολογίζονται σε αυτό τα επιδόματα αναπηρίας.

«Για ακόμη μία φορά το αναπηρικό κίνημα, σύσσωμο και ενωμένο, λέει «Μολών λαβέ!», όπως όλα τα χρόνια της κρίσης, προς οποιονδήποτε επιβουλεύεται την επιβίωση, την ίδια τη ζωή των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και στα κόμματα, κάθε βουλευτή προσωπικά, να πουν ΟΧΙ με σταθερό και αταλάντευτο τρόπο στα απαράδεκτα αντικοινωνικά αιτήματα των δανειστών. Σε αντίθετη περίπτωση η ευθύνη είναι δική τους…

Καλούμε τους κοινωνικούς φορείς και κάθε πολίτη της χώρας να σταθεί πλάι μας, να παλέψει μαζί μας, να μην επιτρέψουμε καμιά περικοπή στα αναπηρικά επιδόματα», καταλήγουν από την ΕΣΑμεΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν