Ερυθρός Σταυρός: Θάνατος – μυστήριο διασωληνωμένου ασθενούς – Διερευνάται η ανθρωποκτονία

  • Γιάννα Σουλάκη
Ερυθρός Σταυρός
Βαριά ασθενής με κορονοϊό που νοσηλευόταν εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός", βρέθηκε νεκρός από τους γιατρούς, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες διαπίστωσαν ότι είχε σταματήσει η ροή του οξυγόνου στο μηχάνημα. Από την αστυνομία διερευνάται η περίπτωση συνασθενής του από διπλανό κρεβάτι, να αφαίρεσε την παροχή ρεύματος από το μηχάνημα που τον κρατούσε στη ζωή.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βαριά ασθενής με κορονοϊό που νοσηλευόταν διασωληνωμένος εκτός Εντατικής στο νοσοκομείο «Ερυθρός», έχασε τη ζωή του το απόγευμα της Τετάρτης, όταν σταμάτησε να λειτουργεί το μηχάνημα παροχής οξυγόνου του αναπνευστήρα.

Όταν οι γιατροί του νοσοκομείου διαπίστωσαν ότι έχει σταματήσει την παροχή οξυγόνου στο μηχάνημα και πως ο ασθενής ήταν πλέον νεκρός, ενημέρωσαν τη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία ακολούθως ενημέρωσε την αστυνομία.

Στο νοσοκομείο βρέθηκαν αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι οποίοι διερευνούν κάθε ενδεχόμενο, ακόμα και αυτό της εγκληματικής ενέργειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μηχάνημα βρέθηκε αποσυνδεδεμένο από την παροχή ρεύματος.

Ο άνδρας που κατέληξε ήταν ηλικίας 76 ετών και μάλιστα η κατάσταση της υγείας του έβαινε βελτιούμενη, σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου. Οι γιατροί διαπίστωσαν σημάδια στα καλώδια του μηχανήματος παροχής οξυγόνου και έτσι συμπέραναν ότι ενδεχομένως να υπήρξε δόλος.

Η υπόθεση ανακινεί μείζον ζήτημα ως προς τις συνθήκες νοσηλείας των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ και πως μπορεί ασθενής διασωληνωμένος να βρίσκεται σε διπλανό κρεβάτι με ασθενή που πάσχει από άλλο νόσημα και μάλιστα χωρίς την επίβλεψη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.