Ερυθρός Σταυρός: «Κάθε χρόνο γίνεται η γιορτή – Δεν εφημέρευε το νοσοκομείο, ούτε έγινε στα ΤΕΠ»

  • Ρούλα Τσουλέα
νοσοκομείο
Τι είπαν η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου για τον χορό δίπλα στα φορεία.

Η γιορτή στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός που προκάλεσε σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή δείχνει χορούς δίπλα σε φορείο, πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Επιπλέον, έγινε σε ημέρα χωρίς εφημερία, ενώ ο χώρος δεν ήταν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Αυτό ανέφεραν η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη και η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βούλα Γεωργάκη, εξηγώντας στην τηλεόραση του OPEN τι συνέβη.

«Η γιορτή αυτή γίνεται κάθε χρόνο στο νοσοκομείο μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης. Προφανώς ήταν άστοχη η κίνηση όσον αφορά τον χώρο. Δεν είχε καμία σχέση με το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ο χώρος που γινόταν η γιορτή. Δεν ξέρω γιατί πέρασε εκείνη τη στιγμή το φορείο, ενώ έπρεπε να πάει από διαφορετικό χώρο», είπε η κυρία Παγώνη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε πως σωστά ζήτησε ο υπουργός Υγείας να διεξαχθεί ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ), για να διευκρινιστεί γιατί και πώς πέρασε το φορείο από τον συγκεκριμένο χώρο.

«Μια γιορτή για το προσωπικό του νοσοκομείου, σε έναν άλλο χώρο, δεν θα ήταν κακό. Το προσωπικό αυτό προσφέρει εδώ και 2,5 χρόνια, όπως και κάθε νοσοκομείο. Έβαλε πλάτη, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και πέρασαν από κει πάρα πολύ ασθενείς που εξυπηρετήθηκαν. Γιατί η ιστορία αυτή έφτασε σε αυτό το σημείο, αυτό θα δείξει η ΕΔΕ και ο καθένας μπορεί να κρίνει και μιλάει», είπε η κυρία Παγώνη.

Διαβάστε ακόμα Χρυσοχοΐδης: Πειθαρχικός έλεγχος και ΕΔΕ για το τσιφτετέλι της Διοικήτριας δίπλα στα φορεία

Εδώ και 35 χρόνια

«Με λύπη οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου βλέπουν αυτή την κατάσταση. Είναι απαράδεκτο, προσβλητικό προς τους εργαζόμενους που όλα τα χρόνια στήνουν πλάτη. Δεν είναι τα πράγματα έτσι», τόνισε η κυρία Γεωργάκη.

Όπως είπε, στα 18 χρόνια που είναι πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και στα 35 που είναι υπάλληλος στο νοσοκομείο, κάθε χρόνια διεξάγεται η γιορτή μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων, όπου λένε τα κάλαντα. «Κατά τις 2 που τελειώνει η γιορτή, ζήτησαν οι εργαζόμενοι δύο τραγούδια να χορέψουν και χορέψαμε και εμείς», είπε.

Όσον αφορά το φορείο, «η κυρία ζήτησε να περάσει για να λάβει μέρος και να ακούσει τα κάλαντα. Επίσης, ο χώρος που έγινε είναι στις διοικητικές υπηρεσίες και δεν έχει καμία σχέση με την εφημερία. Δεν είχε εφημερία, ήταν νεκρή ημέρα», τόνισε.

Σε ερώτηση εάν η ίδια γιορτή γινόταν και επί της θητείας του Παύλου Πολάκη στο Υπουργείο Υγείας, επειδή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ανέβασε το βίντεο στο Facebook, η κυρία Γεωργάκη απάντησε: «Μάλιστα, είχαμε όλα τα χρόνια τη συγκεκριμένη εορτή αλλά δεν καταγράφανε όλοι οι καλοθελητές βίντεο και εικόνες. Ή και αν καταγράφανε, δεν τις έδιναν. Θεωρώ πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έγινε η ανανέωση της διοικήτριας χτες».

Η κυρία Γεωργάκη πρόσθεσε πως «πως επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ οι εργαζόμενοι υπέστησαν 202 ΕΔΕ, πήγαν στα δικαστήρια 40 άνθρωποι, εγώ πήγα στα δικαστήρια ως απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας. Ήταν στημένο όλο αυτό και δεν υπάρχει καμία καταγγελία από ασθενή».