Ερυθρός Σταυρός: Κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν στα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών, μετά το περιστατικό στην Καλαμάτα

  • Γιάννα Σουλάκη
Ερυθρός Σταυρός
Με αφορμή την πρόσφατη διάσωση βρέφους 42 ημερών από δύο πυροσβέστες ειδικά εκπαιδευμένους στις Πρώτες Βοήθειες, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) προτρέπει τους πολίτες να λάβουν την δωρεάν εκπαίδευση που "σώζει ζωές".

Στιγμές απόλυτου πανικού έζησε μητέρα στην Καλαμάτα πριν από μερικές μέρες (18/4), όταν είδε το μωρό της να χάνει τις αισθήσεις του την ώρα που το θήλαζε σε καφετέρια στην κεντρική Πλατεία.

Σε διπλανό τραπέζι εκείνη την ώρα έτυχε να βρίσκεται ένα ζευγάρι πυροσβεστών, εκτός υπηρεσίας, που άκουσαν τις φωνές και έσπευσαν να βοηθήσουν προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες.

Με τις γνώσεις που είχαν στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) -εκπαίδευση που έλαβαν μέσα από την υπηρεσία τους-κατάφεραν να επαναφέρουν το βρέφος, το οποίο στη συνέχεια διακομίστηκε με ασφάλεια, στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Το αγοράκι είναι πλέον καλά στην υγεία του.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός:  Η ορθή εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες έσωσε το βρέφος

Σε συνέχεια του περιστατικού, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) εξέδωσε ανακοίνωση, επισημαίνοντας την τεράστια αξία της ορθής εκπαίδευσης στις Πρώτες Βοήθειες.

«Αναδεικνύεται καθημερινά μέσα από περιστατικά που συμβαίνουν γύρω μας, όπως αυτό που εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης (18/4) στην Καλαμάτα, με τους δύο πυροσβέστες, που πρόσφατα και κατόπιν αιτήματός τους, είχαν εκπαιδευτεί δωρεάν στις Πρώτες Βοήθειες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό», τονίζουν οι υπεύθυνοι.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, επί δεκαετίες, με τους καλύτερους εκπαιδευτές παρέχει υψηλού επιπέδου διαδραστικές εκπαιδεύσεις παροχής Πρώτων Βοηθειών σε πολίτες, οργανισμούς, φορείς και εταιρείες, οι οποίες μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικές σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και στην καθημερινότητα, όπως στο περιστατικό που συνέβη στην Καλαμάτα, καθώς, όπως λένε οι υπεύθυνοι του ΕΕΣ,

«η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να σώσει μια ζωή ή να αποτρέψει μία αναπηρία. Είμαστε υπερήφανοι για το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο που επιτελούν καθημερινά οι εκπαιδευτές μας».

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών που διεξάγονται σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να μπορούν, ανά πάσα στιγμή, να προστατεύσουν μία ανθρώπινη ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο.

ΕΕΣ: Το πρόγραμμα πιστοποιημένης εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο μεγαλύτερος Διεθνής Οργανισμός στην παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών, διαθέτει ευέλικτα προγράμματα εκμάθησης Πρώτων Βοηθειών.

Διαμέσου της Υπηρεσίας «Αγωγής Υγείας» του Τομέα Νοσηλευτικής και των δύο προγραμμάτων του Τομέα Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών («Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες», «Βασική Υποστήριξη Ζωής BLS/AED»), πιστοποιημένοι εκπαιδευτές στην Αθήνα και στα κατά τόπους Περιφερειακά Τμήματα του Ε.Ε.Σ. προσφέρουν με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο την κατάλληλη εκπαίδευση για κάθε ηλικιακή ή επαγγελματική ομάδα, σε σχολεία και επαγγελματικούς χώρους.

Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να εκπαιδεύεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός πολιτών, επειδή εκπαιδευμένοι πολίτες σημαίνει περισσότερο ασφαλείς πολίτες και ασφαλείς πολίτες σημαίνει υγιείς κοινωνίες.

Πληροφορίες για  μαθήματα Πρώτων Βοηθειών και Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης:

  • Υπηρεσία Εκπαίδευσης Τομέα Νοσηλευτικής Ε.Ε.Σ.
    Τηλ: 210 3633940
    e-mail: nsd@redcross.gr
  • Υπηρεσία «Αγωγή Υγείας» Τομέα Νοσηλευτικής Ε.Ε.Σ.
    Τηλ: 210 8227438,
    e-mail: healtheducation@redcross.gr
  • Τομέας Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών
    Τηλ: 210 5248132
    e-mail: secretariat@samarites.gr; edu@samarites.gr
    www.samarites.gr