Ερρίκος Ντυνάν: 12 κλίνες ΜΕΘ και 53 κλίνες νοσηλείας στη μάχη κατά του κορωνοϊού

  • Ρούλα Τσουλέα
Ερρίκος Ντυνάν
Δύο τμήματα με 65 κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών με τη λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοϊός Covid-19, διέθεσε στο ΕΣΥ το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.

Δώδεκα κλίνες εντατικής θεραπείας και 53 κλίνες νοσηλείας έθεσε στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, για να χρησιμοποιηθούν για τη νοσηλεία πασχόντων από τη λοίμωξη που προκαλεί ο κορονοϊός Covid-19.

Τα δύο τμήματα είναι απομονωμένα και μπορούν να νοσηλεύσουν με ασφάλεια ασθενείς με ύποπτη ή επιβεβαιωμένη λοίμωξη από τον κορωνοϊό. Όπως ανακοίνωσε το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, με αυτή την κίνηση συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, από την αρχή της επιδημίας το νοσοκομείο αναπροσάρμοσε τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που είχε. Μεταξύ άλλων δημιούργησε Ομάδα Διαχείρισης Πανδημίας. Η Ομάδα αυτή συνεδριάζει καθημερινά και λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των ασθενών, του προσωπικού και των οικογενειών τους.

Επιπλέον, από τις 27 Μαρτίου έχει εγκαταστήσει στον περίβολο του νοσοκομείου Κινητή Μονάδα. Στη Μονάδα  αξιολογούνται τα ύποπτα περιστατικά και διενεργούνται τα τεστ με τα οποία ανιχνεύεται ο κορωνοϊός. Διαμόρφωσε επίσης ξεχωριστό Τμήμα Νοσηλείας σε απομονωμένο χώρο για μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία των ασθενών και του προσωπικού του.

Όπως δήλωσε ο κ. Θέμος Χαραμής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, το νοσοκομείο έχει προετοιμαστεί για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού που σχετίζεται με τον κορωνοϊό Covid-19. «Με στόχο μια συντονισμένη κοινή δράση, βρισκόμαστε εδώ και εβδομάδες σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας και κάθε αρμόδιο φορέα  της Πολιτείας, οι οποίοι γνωρίζουν ότι με τις άρτιες υποδομές μας, αλλά πρωτίστως με το υψηλής κατάρτισης ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας, θα είμαστε παρόντες και σε αυτή την εθνική προσπάθεια», είπε.