Ερώτηση στην Βουλή για το ρεπορτάζ του iatropedia στην Τήλο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ένας οπλίτης, ανειδίκευτος γιατρός, χωρίς δικαίωμα συνταγογράφησης είναι ο μοναδικός γιατρός για τους κατοίκους της ακριτικής Τήλου. Για το θέμα είχε κάνει ρεπορτάζ το iatropedia αξιοποιώντας ενημέρωση του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου. Και σήμερα ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ κατέθεσε Ερώτηση στην Βουλή.

https://www.iatropedia.gr/eidiseis/kravgi-agonias-apo-ta-nisia-tou-notiou-aigaiou-protovathmia-simeiosate-miden/74268/

Διαβάστε το κείμενο της Ερώτησης:

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου (ΙΣΡ), το νησί της Τήλου, μετά την αποχώρηση της αγροτικής ιατρού, έχει μείνει χωρίς αντικαταστάτη αλλά με έναν οπλίτη φαντάρο, πρόσφατα απόφοιτο Ιατρικής Σχολής, ο οποίος καλύπτει μεν υγειονομικά τους κατοίκους αλλά ωστόσο δεν έχει δικαίωμα συνταγογράφησης.
Για άλλη μια φορά, γίνεται αντιληπτή η αδιαφορία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τα νησιά μας και μάλιστα σε έναν τόσο σημαντικό τομέα, αφήνοντας την υγεία μικρών παιδιών, εγκύων, ηλικιωμένων, προσφύγων αλλά και γενικότερα όλων των κατοίκων του νησιού στη «μοίρα» τους.
Κατόπιν αυτών,
Ερωτάστε:

1) Έχει προκηρυχθεί η θέση ιατρού για το Κέντρο Υγείας Τήλου και με ποιά αποτελέσματα;

2) Πότε προτίθεστε να καλύψετε την σημαντική αυτή έλλειψη, αποσπώντας προσωρινά έναν ιατρό στο Κέντρο Υγείας της Τήλου;

3) Γιατί δε δημιουργείτε ισχυρά οικονομικά, κοινωνικά και επιστημονικά κίνητρα με σκοπό την προσέλκυση ιατρών αλλά και την κάλυψη των εκατοντάδων κενών θέσεων στα Κέντρα Υγείας των νησιών της Ελλάδας;

4) Με αφορμή την έλλειψη ιατρού στην Τήλο, σε πόσα άλλα ακριτικά νησιά υπάρχουν τέτοιου είδους κενά, με αποτέλεσμα η υγειονομική κάλυψη των κατοίκων να μην καλύπτεται από ιατρούς του Υπουργείο Υγείας;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΚΟΝΣΟΛΑΣ (ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ) ΜΑΝΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν