Ερώτηση στη Βουλή για την κατάσταση των νοσοκομείων με ανελκυστήρες και ταβάνια που πέφτουν

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ερώτηση κατέθεσαν ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, Ιάσονας Φωτήλας, μαζί με τους βουλευτές του Τομέα Υγείας της ΝΔ, για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ».

Το ασανσέρ του παλιού κτιρίου του νοσοκομείου υποχώρησε 2 ορόφους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ένας τραυματιοφορέας, μία χειρίστρια μηχανημάτων και δυο συνοδοί ασθενών. Ο Τομέας Υγείας της ΝΔ εξαπολύει επίθεση στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, κατηγορώντας τους για πλήρη ανευθυνότητα και ότι από καθαρά θέμα τύχης δεν θρηνήσαμε θύματα.

«Στη Χίο έπεσε η οροφή του Νοσοκομείου, στη Θεσσαλονίκη τώρα το ασανσέρ, τι άλλο περιμένετε να γίνει για να πράξετε τα αυτονόητα και να αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας;», τόνισε χαρακτηριστικά. Τέλος καλούν τον Υπουργό ν’ αναλάβει τις ευθύνες του, να δώσει λύσεις εδώ και τώρα και να αποτρέψει την κατρακύλα της δημόσιας υγείας.​

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ανακρίβειες και δικαιολογίες χωρίς να πράξει αμέσως τα αυτονόητα και να πιέσει και αυτή από την μεριά της για λύσεις.

Κε Υπουργέ τα νοσοκομεία όλης της χώρας καταρρέουν και εσείς δείχνετε να ζείτε σ’ ένα παράλληλο σύμπαν μη μπορώντας με τίποτα να αντιληφθείτε την σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί. Στη Χίο έπεσε η οροφή του Νοσοκομείου, στη Θεσσαλονίκη τώρα το ασανσέρ, τι άλλο περιμένετε να γίνει για να πράξετε τα αυτονόητα και να αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας;  Η ηγεσία του Υπουργείου εξαπολύει επιθέσεις στους γιατρούς αντί να κοιτάξει να δώσει λύσεις και να αποτρέψει την κατρακύλα της δημόσιας υγείας.

 

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

1. Γνωρίζατε για την κατάσταση που επικρατούσε στους ανελκυστήρες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ»;

2. Σε ποιες ενέργειες είχατε προβεί για την αντιμετώπιση της κατάστασης;

3. Ποιες οι ενέργειές σας από εδώ και πέρα;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΟΝΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ

ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΜΑΝΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Διαβάστε εδώ την απάντηση του υπουργείου Υγείας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Γ.Ν.Θ ΑΧΕΠΑ – ΣΥΜΒΑΝ ΜΕ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ