Ερώτηση στη Βουλή για το «ΕΣΥ που κατεβάζει ρολά»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, μαζί με άλλους βουλευτές της ΝΔ με θέμα: To ΕΣΥ κατεβάζει ρολά! Με εντολή του διοικητή, μετά από 4 μήνες χειρουργεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό»​ !

Όπως σχολιάζει ο κ.  Οικονόμου, «έκπληκτοι μείναμε με την κατάσταση που επικρατεί  στο  Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό» καθώς  με εντολή που δόθηκε από τον διοικητή, θα πραγματοποιούνται χειρουργεία μετά από 4 μήνες, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2018! Στο Νοσοκομείο επικρατούν τραγικές συνθήκες καθώς υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και σε βασικά υλικά και αναλώσιμα που επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση που επικρατεί. Οι ασθενείς υφίστανται μια άνευ προηγούμενου σωματική και ψυχική ταλαιπωρία με την ζωή τους να εξαρτάται από τις λίστες αναμονής.  Την ώρα που ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης πανηγυρίζουν για τα κατορθώματά τους, έρχονται με ορμητικό τρόπο στην επιφάνεια τα χάλια τους και η ταλαιπωρία του Έλληνα πολίτη».

 

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Προς: Υπουργό Υγείας
Θέμα: To ΕΣΥ κατεβάζει ρολά! Με εντολή του διοικητή, μετά από 4 μήνες χειρουργεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό»

Κε Υπουργέ,
‘Έκπληκτοι μείναμε με την επιστολή που έστειλε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό» προς τους Διευθυντές όλων των Χειρουργικών Κλινικών με την οποία ζητάει από αυτούς να ενημερώσουν τους ασθενείς που είναι να χειρουργηθούν και να καταχωρηθούν στον κατάλογο αναμονής ότι οι δυνατότητες του Νοσοκομείου δεν επιτρέπουν τη διενέργεια χειρουργείου πριν από το Μάρτιο !!

Με λίγα λόγια το νοσοκομείο λέει στους ασθενείς: Χρειάζεστε επειγόντως χειρουργείο; Έλατε μετά από 4 μήνες !!!

Όπως και εσείς θα αντιλαμβάνεστε οι ασθενείς υφίστανται μια άνευ προηγούμενου σωματική και ψυχική ταλαιπωρία καθώς η ζωή τους εξαρτάται από τις λίστες αναμονής. Όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα παραβλέπουν το ΕΣΥ, και απευθύνονται στα ιδιωτικά νοσοκομεία ως μονόδρομο για να αντιμετωπίσουν το θέμα υγείας τους. Οι μη προνομιούχοι με κίνδυνο της υγείας τους αναγκάζονται δυστυχώς να μπουν στη λίστα αναμονής και να βρουν την υπομονή και την ψυχραιμία που τους απαιτεί το Νοσοκομείο, αφού δεν έχουν άλλη επιλογή.

Επίσης εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο έκαναν λόγο για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στα χειρουργεία καθώς υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και σε βασικά υλικά και αναλώσιμα που επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση που επικρατεί.

Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:

1. Γνωρίζετε για την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό»; Είναι κατόπιν δική σας εγκρίσεως η εντολή της διοίκησης προς τους διευθυντές για αναστολή των χειρουργείων μέχρι τον Μάρτιο του 2018;
2. Για ποιο λόγο η λίστα αναμονής στα χειρουργεία ξεπερνάει τους 4 μήνες;
2. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για την αντιμετώπιση της κατάστασης;
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΟΝΑΣ

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν