Ερώτηση Οικονόμου- Φωτήλα: «Σουρωτήρι» το ΚΥ Κλειτορίας;

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στις σοβαρές ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας αναφέρονται με Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας οι τομεάρχες υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας και Βασίλης Οικονόμου. Οι εγκαταστάσεις του κτηρίου - ηλεκτρολογικές και υδραυλικές - είναι κατεστραμμένες, τα παράθυρα είναι σπασμένα, οι πόρτες δίχως πόμολα και οι σοφάδες εσωτερικής τοιχοποιίας πέφτουν. Παντού επικρατεί υγρασία και μούχλα και το ζεστό νερό είναι «υπό εξαφάνιση».

Η θέρμανση είναι ελλιπής με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι αλλά και οι επισκέπτες να αναγκάζονται να φέρνουν δικά τους θερμαντικά μέσα για να ζεσταθούν ακόμα και στους χώρους εξέτασης των ιατρείων. Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός εάν θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα με τη θέρμανση του κτηρίου και εάν πρόκειται να προχωρήσει σε εργασίες συντήρησης του κτηρίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Σουρωτήρι» το ΚΥ Κλειτορίας;

Το έργο που επιτελούν τα απομακρυσμένα Κέντρα Υγείας είναι ιδιαίτερα σημαντικό ειδικά το χειμώνα που η πρόσβαση σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα γίνεται έως και αδύνατη.

Το Κέντρο Υγείας της Κλειτορίας είναι ιδιαίτερα απομακρυσμένο και εξυπηρετεί κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους. Πρόσφατα δημοσιεύματα αναδεικνύουν τις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν εκεί. Οι εγκαταστάσεις του κτηρίου – ηλεκτρολογικές και υδραυλικές – είναι κατεστραμμένες, τα παράθυρα είναι σπασμένα, οι πόρτες δίχως πόμολα και οι σοφάδες εσωτερικής τοιχοποιίας πέφτουν. Παντού επικρατεί υγρασία και μούχλα και το ζεστό νερό είναι «υπό εξαφάνιση».

Η θέρμανση τα τελευταία χρόνια είναι ελλιπής με αποτέλεσμα το ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό καθώς και οι πολίτες να φιλοξενούνται υπό αντίξοες συνθήκες. Οι εργαζόμενοι αλλά και οι επισκέπτες αναγκάζονται να φέρνουν δικά τους θερμαντικά μέσα για να ζεσταθούν ακόμα και στους χώρους εξέτασης των ιατρείων. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του χειμώνα που οι θερμοκρασίες στην περιοχή μπορεί να φτάσουν και υπό του μηδενός, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα προβληματική.

Δεδομένων των προεκτεθέντων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.      Σκοπεύετε να προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να συντηρηθούν οι εγκαταστάσεις θέρμανσης του ΚΥ Κλειτορίας και να μην παρατηρηθούν και φέτος προβλήματα με τη θέρμανση του κτηρίου;

2.      Πρόκειται να προχωρήσετε σε εργασίες συντήρησης του κτηρίου; Αν ναι, πότε και ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ιάσονας Φωτήλας                             Αχαΐας

Βασίλειος Οικονόμου                       Επικρατείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν