Ερώτηση Οικονόμου- Φωτήλα για τον θάνατο στο Νοσοκομείο Ζακύνθου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως αναφέρουν στο κείμενο της Ερώτησης που κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή οι τομεάρχες Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου και Ιάσων Φωτήλας, το αίσθημα δικαίου της τοπικής κοινωνίας απαιτεί να απαντηθούν τα ερωτήματα γύρω από τον θάνατο γυναίκας στο Νοσοκομείο Ζακύνθου... Αυτό αποκόμισαν οι κ.κ. Οικονόμου και Φωτήλας στην πρόσφατη επίσκεψή τους στο νησί και τώρα αφήνουν ευθείς υπόνοιες ότι η ηγεσία "αποκρύπτει το πόρισμα Πέτρου".

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της Ερώτησης:

Θέμα:  Όλα στο φως! Να δοθεί στην Βουλή το πόρισμα «Πέτρου» για τις ευθύνες του Γ.Ν Ζακύνθου αναφορικά με τον θάνατο της άτυχης γυναίκας!

Κύριε Υπουργέ,

Η υπομονή των πολιτών της Ζακύνθου εξαντλήθηκε. Αυτό είναι το μήνυμα που μας μεταφέρθηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Τομέα Υγείας της ΝΔ στη Ζάκυνθο στις 22-23 Φεβρουαρίου 2018 για την υπόθεση του θανάτου της άτυχης γυναίκας μετά από επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείου Ζακύνθου καθώς και άλλων τεσσάρων περιστατικών που εμφάνισαν επιπλοκές μετά από επεμβάσεις.

Το περί δικαίου αίσθημα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού καταστρατηγείται βάναυσα και ματαίως αναμένει να ικανοποιηθεί.

Αυξανόμενη είναι η οργή και η οδύνη των οικείων της θανούσης αλλά και της κοινής γνώμης του νησιού, αφού 15 μήνες μετά από τα τραγικά συμβάντα στο ΓΝ Ζακύνθου με την άδικη απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής και τον σοβαρότατο κίνδυνο που διέτρεξαν άλλοι τέσσερεις συνάνθρωποί μας, δικαιοσύνη δεν αποδίδεται, έλεγχοι εκκρεμούν ή και παρακωλύονται, τα χειρουργεία γίνονται ακόμα με «δανεικά» παλαιότατα μηχανήματα αναισθησίας, ενώ τα αντίστοιχα μηχανήματα κυριότητας του ΓΝ έχουν παροπλισθεί τεχνηέντως, χωρίς να έχει προχωρήσει ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος και η επαναπιστοποίησή τους.

Η ανευθυνότητα, η αδράνεια και η παρελκυστική τακτική  που επιδεικνύουν το Υπουργείο Υγείας, η 6η ΥΠΕ και η Διοίκηση του Νοσοκομείου εγείρουν πλέον σοβαρότατα ζητήματα αφού αναδίδουν πλέον οσμή συγκάλυψης ευθυνών μέσω και  της παρακώλυσης της έρευνας των αρμοδίων επιτροπών, όπως μαθαίνουμε.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

1.      Γιατί εξακολουθείτε να αποκρύπτετε το πόρισμα της επιτροπής Πέτρου;

2.      Πότε και πώς σκοπεύετε επιτέλους να το αξιοποιήσετε και να το προωθήσετε αρμοδίως, ώστε η διαδικασία να πάρει το δρόμο της προς την ελληνική δικαιοσύνη για την απόδοση πιθανών ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών;

3.      Εγγυάσθε για την ασφάλεια των αναισθησιολογικών μηχανημάτων του ΓΝ Ζακύνθου και αν ναι, γιατί τα κρατάτε μετά ενάμιση χρόνο παροπλισμένα όπως είδαμε οι ίδιοι κατά την επίσκεψή μας στο Γενικό Νοσοκομείου Ζακύνθου; Αν, αντιθέτως, τα μηχανήματα δεν είναι αποδεδειγμένα ασφαλή, γιατί δεν τα αποστέλλετε για πραγματογνωμοσύνη και επαναπιστοποίηση;

4.      Προς τι τα τόσα προσκόμματα που συνάντησε η Επιτροπή κυρίως με υπαιτιότητα της Διοίκησης του ΓΝ Ζακύνθου και της 6ης ΥΠΕ που κώφευαν προκλητικά στις εκκλήσεις της; Ποια είναι η δική σας ευθύνη για την μη άμεση επέμβασή σας και διευκόλυνση της επιτροπής στην εξεύρεση  οικονομικών και άλλων πόρων για την επίτευξη των δράσεών της;

5.      Ποιες δράσεις έχουν λάβει χώρα για την εγγύηση της ασφάλειας λειτουργίας των χειρουργείων του ΓΝ Νοσοκομείου Ζακύνθου; Με λίγα λόγια, είναι σήμερα ασφαλή τα χειρουργεία του Νοσοκομείου; ‘Η θα συνεχίσετε επί μακρόν να στηρίζεστε απλά στο γεγονός ότι δεν έχουν συμβεί άλλα μοιραία γεγονότα στο μεσοδιάστημα;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΟΝΑΣ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν