Ερώτηση ΝΔ: «Υπό διάλυση το Νοσοκομείο – ΚΥ Λήμνου»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τεράστια είναι τα προβλήματα στο Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Λήμνου με αποτέλεσμα οι γιατροί να ζητούν μεταθέσεις και να τα εγκαταλείπουν. Για το θέμα κατέθεσε σήμερα Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου.

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της Ερώτησης:

Κύριε Υπουργέ,

Με πολυάριθμα και σοβαρά προβλήματα έχει έρθει αντιμέτωπο το Νοσοκομείο – ΚΥ Λήμνου με αποτέλεσμα να έχει απειληθεί η εύρυθμη λειτουργία του.

Όπως μας καταγγέλεται, το Νοσοκομείο είναι υπό κατάρρευση και οι γιατροί το εγκαταλείπουν ο ένας μετά τον άλλον παίρνοντας μεταθέσεις για άλλες πόλεις προκειμένου να μπορέσουν να επιτελέσουν το έργο τους. Το Νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε ΚΥ και αυτό γιατί ο διοικητής που εσείς έχετε διορίσει, υποβάθμισε τις κλινικές από 14 σε 8. Ένας καρδιολόγος υπήρχε και αυτός έφυγε, γυναικολόγος έχει μείνει ένας. Για τοκετούς αναγκάζεται η εγκυμονούσα να διακομιστεί σε άλλο νοσοκομείο. Μαγνητικός τομογράφος δεν υπάρχει!

Η οφθαλμολογική αν και διαθέτει έναν εξαιρετικό χειρουργό καθηγητή, με μεγάλη εμπειρία και πλήθος επιτυχημένων δύσκολων και λεπτών επεμβάσεων, δεν έχει ούτε τον εξοπλισμό για την μέτρηση οπτικών πεδίων. Και αυτός δυστυχώς αναγκάστηκε και ζήτησε μετάθεση και εγκαταλείπει το νησί και το νοσοκομείο. Η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) δεν λειτουργεί, η μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) παρόλο που είχε σχεδιαστεί δεν δημιουργήθηκε ποτέ.

Κε Υπουργέ, δυστυχώς διαπιστώνουμε καθημερινά σε κάθε άκρο της χώρας την κατάρρευση του Συστήματος Υγείας. Η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο – ΚΥ Λήμνου είναι άκρως απογοητευτική και πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να δώσει λύσεις προκειμένου να σταματήσουν αυτές οι εικόνες που μας καταγγέλλονται και ντροπιάζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και ολόκληρη την χώρα μας.

Κατόπιν αυτών,
Ερωτάστε:

1. Γνωρίζετε την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο – ΚΥ Λήμνου;

2. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου – ΚΥ Λήμνου;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΩΝ