Ερώτηση ΝΔ: Κλοπή ελαστικών από το συνεργείο του ΕΚΑΒ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στην κλοπή των ελαστικών από το συνεργείο της 3ης Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας αναφέρονται με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και Αν. Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και ο Βασίλης Οικονόμου, βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας.

Η ασυνειδησία των άγνωστων δραστών που αφαίρεσαν τα ελαστικά και άφησαν τα οχήματα άμεσης επέμβασης χωρίς εξοπλισμό δεν έχει τέλος. Για το λόγο αυτό ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί τι ακριβώς εκλάπη από το συνεργείο του ΕΚΑΒ, ποια μέτρα φύλαξης λαμβάνονταν και εάν πρόκειται να ληφθούν επιπλέον μέτρα από εδώ και στο εξής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Προς τους Υπουργούς

– Υγείας

– Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Κλοπή ελαστικών από το συνεργείο του Ε.Κ.Α.Β.

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) έχει ως στόχο την αποστολή εξειδικευμένου προσωπικού στον τόπο ενός έκτακτου συμβάντος και την παροχή άμεσης βοήθειας και διακομιδής των ασθενών. Το έργο του είναι απίστευτα σημαντικό παρά τους καθημερινούς εργασιακούς κινδύνους (κατάσταση οχημάτων, συνθήκες υγιεινής, κτιριακές εγκαταστάσεις κ.α.). ΄

Προκάλεσαν λοιπόν μεγάλη έκπληξη δημοσιεύματα σχετικά με την ασυνειδησία άγνωστων δραστών που πρόσφατα παραβίασαν την πόρτα του συνεργείου της 3ης Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας και άρπαξαν από το εσωτερικό του διάφορα ελαστικά. Μάλιστα, η αναισθησία τους ήταν τόσο μεγάλη που δεν κατάλαβαν ότι με την αφαίρεση των ελαστικών, τα οχήματα άμεσης επέμβασης μένουν χωρίς εξοπλισμό.

Κατόπιν τούτου ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1.      Ισχύουν τα σχετικά δημοσιεύματα; Τι ακριβώς εκλάπη από το συνεργείο του ΕΚΑΒ;

2.      Ποια μέτρα φύλαξης λαμβάνονταν στο συνεργείο της 3ης Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας μέχρι την ημέρα της κλοπής; Πρόκειται να ληφθούν επιπλέον μέτρα μετά το εν λόγω περιστατικό;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ιάσονας Φωτήλας                                         Αχαΐας

Βασίλης Οικονόμου                                      Επικρατείας