Έριδα μεταξύ Οικονόμου και Κωνσταντινέα για τις επισκέψεις στην περιφέρεια

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ποιος πρέπει και μπορεί να πηγαίνει επισκέψεις σε δομές υγείας ανά την Ελλάδα, και ποιος όχι, είναι ένα ζήτημα -αντικείμενο ανακοινώσεων μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ...

Διαβάστε παρακάτω τι σχολιάζει ο κ. Οικονόμου:

Πανικός φαίνεται πως έχει πιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί διαφορετικά δεν εξηγούνται οι συνεχείς γκάφες και οι αμετροεπείς τοποθετήσεις των στελεχών του αναφορικά με τη δράση του τομέα Υγείας της ΝΔ.
Δεν θα μπω στην ουσία της απάντησης του «ακλόνητου» ηθικά και πολιτικά κυρίου Κωνσταντινέα που ψηφίζει με τα δυο χέρια ανερυθρίαστα τα μνημόνια που του σερβίρουν.

Εγώ την ιστορία μου την έχω και την κουβαλάω χωρίς να την κρύβω! Όχι μόνο θα επισκέπτομαι την Καλαμάτα λοιπόν, αλλά τον διαβεβαιώνω ότι θα πάω σ’ όλη την Ελλάδα όπως ήδη έχω κάνει στην Κρήτη και στην Πάτρα!
Αυτός και όποιος του υπαγόρευσε την ανακοίνωση, μπορεί άραγε να κυκλοφορήσει έξω από την γυάλα στην οποία έχουν κλειστεί όλα τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ; Μπορεί άραγε να περπατήσει στο δρόμο; Εκεί θα ήθελα να δω το δικό του βλέμμα.

Y.Γ. Θα ήθελα να ενημερώσω ορισμένα διαδικτυακά μέσα που απηχούν τις απόψεις του κυβερνώντος κόμματος, ότι στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, σύμφωνα με την απόφαση του προέδρου της ΝΔ, δεν μετέχει ούτε ο τομεάρχης Υγείας του κόμματος, ούτε ο αναπληρωτής τομεάρχης. Όσοι λοιπόν επιθυμούν διακαώς να δημιουργήσουν θέμα με δήθεν αποκλεισμούς και δήθεν προστριβές, ας διαβάσουν πρώτα τη σχετική ανακοίνωση της ΝΔ. Σε περίπτωση που δεν τη βρουν, προτίθεμαι να τους τη στείλω.
Και μία συμβουλή παιδιά… Καλά κάνετε και αρχίζετε να λειτουργείτε ως αντιπολίτευση, αλλά για να ασκήσεις σωστά τα αντιπολιτευτικά καθήκοντα, θέλει πολλή δουλειά. Αρχίστε το διάβασμα, θα σας χρειαστεί!!!!​

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του κ. Πέτρου Κωνσταντινέα:

«Οι διορισμένοι φεύγουν με την ουρά στα σκέλια»

«Όταν το θράσος αγγίζει τα όρια του γελοίου, τότε πραγματικά αρχίζει το γλέντι! Έφτασε στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα το κλιμάκιο Υγείας της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον «γυρολόγο» των κομμάτων κ. Β. Οικονόμου και τον νεοαποκτηθέντα «πρώην ποταμίσιο» κ. Ι. Φωτήλα να ελέγξουν τον τομέα αρμοδιότητάς τους στη Μεσσηνία. Μπαίνουν στο πειρασμό να έρθουν εδώ θεωρώντας δεδομένο πως θα τα βρουν όπως τα άφησε η «θητεία-λαίλαπα» του Αδώνιδος. Θα σκέφτηκαν «δε μπορεί, θα αντικρίσουμε το μέγεθος της καταστροφής που παρέλαβαν οι Συριζαίοι». Και εκεί που είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν σφοδρή επίθεση εναντίον των «ανικάνων» πέφτουν πάνω σε έναν τοίχο άνευ προηγουμένου.

Πραγματικά, θα ήθελα να ήμουν σε μια γωνιά να αντικρίζω τα βλέμματα των «διορισμένων» όταν τους ανέλυε την, σχεδόν, 100% πληρότητα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας ο Διοικητής του Νοσοκομείου (118 ιατροί στη θέση τους από τις 120 θέσεις)! Θα ήθελα να δω τα βλέμματά τους όταν άκουσαν ότι στο κομμάτι της χρηματοδότησης εξοφλούνται δαπάνες του Φλεβάρη και του Μάρτη του 2017 με την συνδρομή του ΕΟΠΠΥ καθώς και την αύξηση του φετινού προϋπολογισμού. Θα ήθελα να δω τα βλέμματά τους όταν τους παρουσίασαν τα στατιστικά μεγέθη εξοικονόμησης πόρων από την αυτοπαραγωγή οξυγόνου και την κατάργηση των εργολάβων σε καθαριότητα και φύλαξη. Θα ήθελα να δω τις αντιδράσεις τους όταν επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και αντίκρισαν το αντίστοιχο «χάλι», βλέποντας με τα ίδια τους τα μάτια το πρόσφατα ανακαινισμένο κτιριακό τμήμα και την πληρότητα σε ανθρώπινο δυναμικό.

Αλήθεια, τα τοπικά στελέχη της ΝΟΔΕ, τους πρότειναν να δουν το ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) ή ακόμα πιστεύουν ότι είναι εκείνο το έρημο κουφάρι που άφησε η «θητεία-λαίλαπα» του Αδώνιδος. Μια μονάδα που εξυπηρετεί πάνω από 600 περιστατικά σε ημερήσια βάση. Μήπως, πριν τα τραπεζώματα, πέρασαν να δουν τα νέα περιφερειακά ιατρεία σε Πεταλίδι, Βλαχόπουλο, Μεθώνη σε πλήρη λειτουργία;

Καλείται, λοιπόν, ο κ. Οικονόμου στην παράδοση των νέων Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) να τα αποκαλέσει ξανά, μπροστά στους πολίτες, «πρακτικές τύπου σοβιέτ» αν έχει το θάρρος της γνώμης του και να τους πει πως κακώς τα χρήματά τους πάνε σε γιατρούς και νοσηλευτές και πως πρέπει να δοθούν σε υπερεργολάβους ξανά. Αν θεωρεί ο κ. Φωτήλας ότι οι τελευταίοι διορισμοί στον τομέα της Υγείας, έγιναν με κομματικά κριτήρια, τότε του δίνεται λαμπρή ευκαιρία να προσφύγει στον Εισαγγελέα και να καταθέσει τα στοιχεία που (δεν) έχει. Άλλωστε, κατανοώ την αγωνία τους και το άγχος τους, εν αναμονή των πρώτων πορισμάτων που θα δουν το φως της δημοσιότητας από την Εξεταστική στην Υγεία.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. Καλώς τα παιδιά!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν