Εργαζόμενοι στο ΨΝΑ Δαφνί: Δεν θα επιτρέψουμε καμία συρρίκνωση

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Αναταραχή επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων στο Δαφνί καθώς είναι αντίθετοι στη μεταφορά της διαχείρισης των μονάδων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στις υγειονομικές Περιφέρειες. Όπως επισημαίνουν, σκοπός είναι στη συνέχεια να συρρικνωθούν, να βάλουν λουκέτο και να αφήσουν στο δρόμο τους ψυχικά πάσχοντες που βρίσκουν στέγη και στήριξη σε αυτές.

Την Πέμπτη 24/5 και ώρα 8.00 π.μ, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πύλη του Νοσοκομείου. Διεκδικούn δημόσια δωρεάν υγεία – ανοιχτά – σύγχρονα ψυχιατρεία.

Στις προωθούμενες ανατροπές στον χώρο της Ψυχικής Υγείας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι εργαζόμενοι στο Ψ.Ν.Α. (ΔΑΦΝΙ) απαντούν:

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις για να αποσυρθεί το υπό κατάθεση Νομοσχέδιο που προβλέπει την μεταφορά των Κέντρων Ψυχικής Υγείας (ΚΨΥ) και των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (ξενώνες, οικοτροφεία, διαμερίσματα κλπ) από τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), με στόχο πολλές εξ’ αυτών να συρρικνωθούν, να συγχωνευτούν, να καταργηθούν (όπως συνέβη με τις μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης επί Άδωνι Γεωργιάδη με τον Νόμο 4228/14) και όσες απομείνουν θα περάσουν στα χέρια ιδιωτών μέσω ΜΚΟ και της ΑΕΜΥ Α.Ε.

Θύματα της πρόχειρης, άναρχης και χωρίς σχεδιασμό προσπάθειας της συγκυβέρνησης οι άποροι και ανασφάλιστοι ψυχικά πάσχοντες συνάνθρωποι μας που χωρίς οικονομικούς πόρους και συγγενικό περιβάλλον θα βρεθούν να κοιμούνται στις γέφυρες, στα πάρκα και στις πλατείες.

Σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας δεν μπορεί να υπάρχει αίτημα για κλείσιμο ή διάλυση των εναπομεινάντων Ψυχιατρείων, γιατί αυτό δεν θα είναι προς όφελος των ψυχικά ασθενών που θα γίνουν βορά των ιδιωτών και δεν θα παίρνουν την απαιτούμενη ψυχιατρική βοήθεια.

Οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ δεν θα επιτρέψουν καμία συρρίκνωση, συγχώνευση, κατάργηση, μεταφορά ή μετακίνηση Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, κλείσιμο Κλινικών, ή υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την απόσυρση των σχετικών άρθρων που αφορούν την Ψυχική Υγεία στο υπό κατάθεση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην είσοδο του Νοσοκομείου και στο κλείσιμο της Λεωφ. Αθηνών – Κορίνθου την Τετάρτη 23/05/2018 και ώρα 11:00πμ

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γραμματέας

Ν. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                        Ι. ΚΟΥΡΜΟΥΛΑΚΗΣ