Εργαζόμενοι στο ΑΤΤΙΚΟΝ: Σπάμε τη σιωπή και απραξία των ηγεσιών των ανώτερων συνδικαλιστικών οργάνων

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τη συμμετοχή τους στην απεργία της 8ης Νοεμβρίου ανακοίνωσαν τα έλη του Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ». Την ίδια μέρα εξάλλου, αναμένεται να παραλύσει η Δημόσια Υγεία καθώς πολλοί σύλλογοι έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της 8ης Νοεμβρίου.

Δείτε τι αναφέρουν στην ανακοίνωση:

«Στις 8 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ μαζί με άλλα ταξικά σωματεία και ομοσπονδίες! Σπάμε τη σιωπή και απραξία των ηγεσιών των ανώτερων συνδικαλιστικών οργάνων, που ουσιαστικά στηρίζουν κυβέρνηση και εργοδοσία.
Στηρίζουμε την απεργία πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού τομέα για τις ΣΣΕ την 1η Νοέμβρη».

Στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!
Να πάρουμε πίσω ότι μας έκλεψαν!

Ένα μήνα μετά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την «έξοδο από τα μνημόνια», η αλήθεια προβάλλει αμείλικτη: Κανένας από τους 700 περίπου μνημονιακούς νόμους δεν πρόκειται να καταργηθεί αν δεν ανατραπεί η πολιτική τους, καθώς έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις για επιτήρηση και δημοσιονομικά μέτρα έως το 2060! Η μεταμνημονιακή πραγματικότητα περιλαμβάνει μόνιμη εξαθλίωση με μισθούς πείνας, γι’ αυτό προσπαθούν να μας εγκλωβίσουν στη λογική του μικρότερου κακού και της παραλυτικής αναμονής για «σταδιακές βελτιώσεις».

Αποτυπώνεται στην πράξη τι σημαίνει «κανονικότητα» και «ανάπτυξη» για τις οποίες πανηγυρίζουν. Η μόνη «κανονικότητα» που επιφυλάσσουν κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο στους εργαζομένους είναι η «κανονικότητα» της ανεργίας, της μόνιμης λιτότητας, του ρατσισμού και του πολεμικών προετοιμασιών.

Ανάπτυξη σημαίνει: νέα κέρδη στα ταμεία κράτους και επιχειρηματικών ομίλων και ταυτόχρονα εργασιακά κάτεργα και εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα.

Κανείς να μην πιστέψει τις απάτες της κυβέρνησης!

1) Διαλαλεί πως θα αυξήσει τον κατώτερο μισθό αλλά η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ποτάμι), καταψήφισαν την πρόταση των 530 σωματείων, για αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751€! Στην ουσία εφαρμόζουν τον Νόμο Βρούτση του 2ου μνημονίου, που πλέον μετονομάζεται σε Νόμο Αχτσιόγλου – Βρούτση. Είναι ο νόμος που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση αποκαλούσε Νόμο – δολοφόνο και θα … τον καταργούσε άμεσα!!!

Είναι ο νόμος που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις αφού η κυβέρνηση με τον εκάστοτε Υπουργό θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό, με κριτήρια την «παραγωγικότητα» και την «ανταγωνιστικότητα», δηλαδή όλο το αντιδραστικό πλαίσιο που τσάκισε και τσακίζει τους μισθούς.

2) Αναφέρονται στην τάχα επεκτασιμότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ενώ ξέρουν πως οι ΣΣΕ που έχουν υπογραφεί ως τώρα είναι ελάχιστες και αφορούν ελάχιστους εργαζόμενους. Η συντριπτική πλειοψηφία των κλάδων βρίσκεται χωρίς συλλογική σύμβαση εδώ και χρόνια.

3) Η κοροϊδία της κυβέρνησης για “μη περικοπή των συντάξεων” κυριολεκτικά μας …. ξεπερνάει. Έφεραν συνολικά 21 μειώσεις στις συντάξεις, πρόσθεσαν και άλλες πάνω στις προηγούμενες. Πετσόκοψαν την κατώτερη σύνταξη από τα 486 στα 384 ευρώ. Μετέτρεψαν σε φιλοδώρημα τις επικουρικές. Έκοψαν το ΕΚΑΣ από αρκετούς δικαιούχους ή το μείωσαν δραστικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν