Εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ: Όποιος έχει χρήματα, χειρουργείται!

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
«Όποιος ασθενής έχει χρήματα, σώζεται. Όποιος ασθενής δεν έχει χρήματα, κινδυνεύει να πεθάνει», καταγγέλλουν μέσω της ΠΟΕΔΗΝ οι εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης θέλοντας να τονίσουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο νοσοκομείο λόγω της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.

Όπως λένε, «το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ εμφανίζει σημαντικές ελλείψεις χειρουργικών υλικών. Οι ασθενείς που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης και διαθέτουν χρήματα καλούνται να αγοράσουν τα απαραίτητα χειρουργικά υλικά. Τα αγοράζουν έως και 500 ευρώ, προσπερνούν τις λίστες αναμονής και χειρουργούνται άμεσα. Ασθενείς που χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων και δεν διαθέτουν χρήματα βρίσκονται στις λίστες αναμονής πάνω από ένα έτος. Τι έχει να απαντήσει σε αυτά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας;».

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 8 Ιουνίου. Στις 11.00 π.μ. της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Αν αυτό ισχύει ως καταγγέλλεται, πρόκειται για μέγιστο σκάνδαλο και μια ακόμα απόδειξη ότι όχι μόνο φτάσαμε στον πάτο του βαρελιού, αλλά σκάψαμε και παρακάτω… κι όλα αυτά, ενώ η κυβέρνηση αυτή εξελέγη βγάζοντας «κορώνες» για την δημόσια υγεία και η ηγεσία του ΥΥΚΑ «κυνηγάει» τους ιδιώτες παρόχους υπερτονίζοντας με κάθε τρόπο πόσο σημαντική θεωρεί την ανάδειξη των δημόσιων δομών σε νούμερο 1 πάροχο!