Εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή: Συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου

  • Iatropedia newsroom
απεργία
Οι εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων των υγειονομικών, έχουν προαναγγείλει μεγάλες κινητοποιήσεις και απεργία για τις 28 Φεβρουαρίου 2024.

Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δομών υγείας και ζητώντας αυξήσεις μισθών, οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή θα συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου 2024.

Επίσης, θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στα Προπύλαια την ίδια ημέρα στις 10.30 π.μ, όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγλη (ΠΟΜΕΕΑ).

ΧΘες, 22 Φεβρουαρίου, το ΔΣ της Ομοσπονδίας συμμετείχε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για τις συνεχώς μειούμενες επιχορηγήσεις στα ΝΠΙΔ, την απληρωσιά και τις άθλιες εργασιακές συνθήκες.

Στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία καταγγέλει την υποχρηματοδότηση των δομών και το «πετσόκομμα» των κονδυλίων για τις δημόσιες δομές ειδικής αγωγής και πρόνοιας. «Επιπλέον έχουμε φθάσει να μιλάμε για ωφελούμενους κι όχι ανάπηρα
άτομα, καθώς η σχέση ατόμου και παροχών συνδέεται με επιταγές κατάρτισης ή λήψης κάποιας υπηρεσίας (voucher)», προσθέτει.

«Γι’ αυτό διεκδικούμε οι παροχές στην Ειδική Αγωγή και Πρόνοια να είναι δημόσιες και δωρεάν για τον καθένα που έχει ανάγκη να τις χρησιμοποιήσει, να είναι εξασφαλισμένες με υψηλού επιπέδου επιστημονικά κριτήρια και όχι το ίδιο το κράτος να τους στέλνει πελατεία στους εκάστοτε ιδιώτες του κλάδου», λέει η ΠΟΜΕΕΑ.

Τι ζητάνε οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή συμμετέχοντας στην απεργία:

  • Άμεσα αύξηση της χρηματοδότησης στα ΝΠΙΔ στο ύψος των αναγκών και στην προοπτική δημοσιοποίησης όσων πληρούν τις προϋποθέσεις.
  •  Υπογραφή της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Αυξήσεις στους μισθούς.
  • Προστασία της λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, Ειδική Αγωγή κι Αποκατάσταση.
  • Προστασία και διεύρυνσητων συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI