Εργαζόμενοι σε Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ και Παίδων Πεντέλης ενωμένοι κατά της συγχώνευσης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα τρία διασυνδεόμενα νοσοκομεία, "η κινητοποίησή και η συνάντηση με τη Διοίκηση του συγκροτήματος των νοσοκομείων, επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά, πως το "σχέδιο" για την συγχώνευση των Νοσοκομείων Σισμανόγλειο και Α. Φλέμιγκ, με τη μέθοδο του ενιαίου οργανισμού είναι ήδη αποφασισμένο".

Όπως λένε χαρακτηριστικά, η διαχείριση του ζητήματος από τη διοίκηση είναι επικοινωνιακή, καθώς  για άλλη μια φορά αγνοήθηκαν τα αιτήματα και οι θέσεις των σωματείων, τόσο για την οργανωτική συγκρότηση όσο και για τις δυνατότητες ανάπτυξης των τριών νοσοκομείων.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωσή τους:

Για άλλη μια φορά, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους και το λαό της Αττικής που απευθύνεται στα Νοσοκομεία μας, ότι εκείνο που ουσιαστικά προωθείται, καλυμμένο με το μανδύα της ανάπτυξης, δεν είναι τίποτα άλλο από τη συρρίκνωση των υπηρεσιών, τη συγχώνευση – κλείσιμο βασικών κλινικών λόγω έλλειψης προσωπικού, το κλείσιμο εντέλει του Α. Φλέμιγκ, την υποβάθμιση του Σισμανογλείου και τη μετατροπή του Παίδων Πεντέλης σε κέντρο υγείας.

Έχουμε δυστυχώς την εμπειρία πως ανεξάρτητα από τις προθέσεις που μπορεί να έχει ο καθένας, ανάπτυξη χωρίς μόνιμο προσωπικό, επαρκή χρηματοδότηση, υλικοτεχνικές υποδομές και εξοπλισμό δεν γίνεται!  Άνοιγμα νέων δομών σε ένα συγκρότημα που δεν έχει ούτε σεντόνι να στρώσει στον άρρωστο, ούτε τραπεζοκόμα να σερβίρει φαγητό, ούτε 2η Νοσηλεύτρια σε ολόκληρα τμήματα, όσο και αν <<ανακατώσει>> και ελαστικοποιήσει το προσωπικό, ανάπτυξη δεν πετυχαίνει!  Δεν ξεχνάμε ότι αυτό που  άφησαν πίσω τους οι <<αναπτυξιακές ενοποιήσεις>> των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι το κουφάρι της Πτ. Μπόμπολα και τα ερειπωμένα χειρουργεία του, το κομμένο στη μέση Φλέμιγκ, τα κλειστά  κρεβάτια και χειρουργικές αίθουσες του Σισμανογλείου και το σφραγισμένο Παπαδημητρίου. (Για να αναφέρουμε τα σχετικά πρόσφατα.)      Έτσι λοιπόν έχουμε πειστεί πως εκείνο που θα απομείνει αν ολοκληρωθεί το <<σχέδιο>> (Συγχώνευση – Κοινός οργανισμός)  θα είναι λιγότερα κρεβάτια, λιγότερα Νοσοκομεία  και υπηρεσίες υγείας για την Αττική. Ουσιαστικά δηλαδή θα ολοκληρωθεί η μνημονιακή υποχρέωση που δεν κατάφερε να κάνει πράξη μετά τον ξεσηκωμό των εργαζομένων και των κατοίκων η προηγούμενη Κυβέρνηση.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ,  ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ,

ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ:  « ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ »   «ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ»   «Α. ΦΛΕΜΙΓΚ»