Εργαζόμενοι Νοσοκομείο Ληξουρίου: Το νοσοκομείο είναι μισό βήμα πριν από το λουκέτο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τον κώδωνα του κινδύνου για την υποστελέχωση του νοσοκομείου Κεφαλονιάς στο Ληξούρι, κρούουν σήμερα οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων καθώς -όπως καταγγέλλουν- δεν βγαίνουν πια οι βάρδιες, έχουν γίνει ρουσφετολογικές μετακινήσεις προσωπικού αλλά η μονάδα μαστίζεται και από υποχρηματοδότηση.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση των Εργαζομένων:

Οι μονάδες υγείας στην Κεφαλλονιά πνέουν τα λοίσθια. Το νοσοκομείο Ληξουρίου βρίσκεται μισό βήμα πριν το λουκέτο. Το Γενικό Νοσοκομείο λειτουργεί με το 45% της δύναμης των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων και ειδικά στο Γ. Ν. Κεφαλονιάς γεύονται επιθετικές και σκληρές εργασιακές πολιτικές .

Τα μνημόνια και οι πολιτικές που επιβλήθηκαν από τις προηγούμενες αλλά και από την παρούσα κυβέρνηση οδηγούν σε κλείσιμο τμήματα και εν συνεχεία ολόκληρες μονάδες υγείας .
Τα χειρουργεία του Γ.Ν. Κεφαλονιάς πολύ γρήγορα και οδηγημένα από αντικειμενικούς παράγοντες όπως είναι η πλήρης στελέχωσης τους ,είναι λογικό ότι θα υπολειτουργούν ή και θα κλείσουν.

Δεν θα κλείσουν από την εφαρμογή των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων όπως οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς,το κυκλικό ωράριο, η απαραίτητη ανάπαυση ανάμεσα στις βάρδιες. Θα κλείσουν από την λεηλασία της δημοσιονομικής πειθαρχίας που εφάρμοζαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τα μνημόνια.

Θα τα κλείσουν οι υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση οι ρουσφετολογικές μετακινήσεις προσωπικού,οι πολυετής ρουσφετολογικές και παράνομες άδειες άνευ αποδοχών διευθυντικών στελεχών ,θα τα κλείσει η κυβέρνηση με την πολίτικη που εφαρμόζει.

Θα τα κλείσουν οι συνθήκες εργασίας ,υποβοηθούμενες από διοικητές Πόντιους Πιλάτους, που οδηγούν εργαζόμενους στους εισαγγελείς ,χωρίς να ευθύνονται για οτιδήποτε .

Το Γ. Ν. Κεφαλονιάς θα καταστεί μη λειτουργικό επειδή:

Οι ζημίες από τους σεισμούς του 2014 δεν έχουν αποκατασταθεί ούτε στο ελάχιστο και καμιά αναγκαία συντήρηση δεν γίνεται πια..

Ο Ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμούς του Νοσοκομείου είναι πεπαλαιωμένος και επικίνδυνος.
Η παντελής απουσία φύλαξης όλων των χώρων του Νοσοκομείου έχει οδηγήσει στην λεηλασία της περιουσίας του νοσοκομείου

Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν