Εργαζόμενοι ΚΕΕΛΠΝΟ: Ο κ. Ρόζενμπεργκ δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τελευταία συνάντηση με τον νέο πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θ. Ρόζενμπεργκ δημιούργησε στους εργαζόμενους του Κέντρου μεγαλύτερη ανησυχία καθώς διαπίστωσαν ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι όποιες αλλαγές στο ΚΕΕΛΠΝΟ θα γίνουν αφού διασφαλιστεί το πολυσχιδές έργο του και όλες οι θέσεις εργασίας. Και ως εκ τούτου ζητούν απαντήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας...

Διαβάστε παρακάτω την ανοιχτή επιστολή του ΣΕΚΕΕΛ:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ (ΣΕΚΕΕΛ)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΚΕΕΛΠΝΟ

Στο πλαίσιο της χθεσινής πρόσκλησης του κυρίου Ρόζενμπεργκ για συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΚΕΕΛΠΝΟ, προσήλθαμε καλή τη πίστη ευελπιστώντας ότι θα παρασχεθούν διευκρινήσεις και εγγυήσεις για το μείζον ζήτημα της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ένα ζήτημα που αφορά όλους τους υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ, σε όποια θέση και αν δουλεύουν. Ένα ζήτημα που αφορά όχι μόνο το εργασιακό μέλλον των Εργαζομένων αλλά και την λειτουργία του χώρου της Δημόσιας Υγείας σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

Ο κύριος Ρόζενμπεργκ δήλωσε παρουσία 200 εργαζομένων ότι «δεν είναι σε θέση να απαντήσει» στα βασικά ερωτήματα που του θέσαμε και αφορούν στον πυρήνα των ανησυχιών των εργαζομένων:
-Αν εγγυάται οργανικές θέσεις για το σύνολο των Εργαζομένων εντός ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως προβλέπει ο νόμος 3370/2005.

-Αν εγγυάται την διατήρηση όλων των επιστημονικών πεδίων του Οργανισμού, χωρίς παραχώρηση αρμοδιοτήτων σε άλλους φορείς.

Αν μπορεί να παρουσιάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα διαβούλευσης και συνεργασίας με τους Εργαζομένους, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιβεβλημένη, ακόμα και από το νόμο, συμμετοχή των ίδιων σε μία τόσο θεμελιακή αλλαγή του Οργανισμού.

Ύστερα από 6 μήνες κατά τους οποίους το Σωματείο έχει αναδείξει τις ανησυχίες των εργαζομένων, ύστερα από 6 μήνες που ο αποκλεισμός των εργαζομένων από την εν εξελίξει διαδικασία έχει απασχολήσει πολλάκις τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, ύστερα από 6 μήνες κατά τους οποίους τα δίκαια αιτήματα και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων έχουν μπει στο επίκεντρο των Μέσων Ενημέρωσης, ο κύριος Ρόζενμπεργκ δήλωσε παρουσία 200 εργαζομένων ότι «δεν είναι έτοιμος να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις».

Η τοποθέτηση αυτή φανερώνει, το λιγότερο, αδυναμία διαχείρισης αυτού του τόσο σημαντικού για τους Εργαζομένους και το Μέλλον του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητήματος.

Δεδομένων των ανωτέρω, καλούμε τον υπουργό Υγείας και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, οι οποίοι έχουν την ευθύνη και αρμοδιότητα της νομοθετικής πρωτοβουλίας, να δεσμευτούν οι ίδιοι:
-Για την διαφύλαξη των οργανικών θέσεων εντός του ΚΕΕΛΠΝΟ.
-Για την διατήρηση όλων των επιστημονικών πεδίων εντός του ΚΕΕΛΠΝΟ.
-Για την διεξαγωγή μίας αδιάβλητης διαδικασίας που θα διασφαλίζει το νόμιμο δικαίωμα των εργαζομένων σε συμμετοχή και διαβούλευση.

Αιτούμαστε και αναμένουμε τον ορισμό σχετικής συνάντησης.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν