Εργαζόμενοι Αττικόν: «Λάβετε μέτρα τώρα. Κινδυνεύουμε από συνεχείς ξυλοδαρμούς»!

  • Iatropedia
Σε συνεχείς κινητοποιήσεις προχωρούν πλέον οι εργαζόμενοι στο «Αττικόν» καθώς μετά τον πρόσφατο ξυλοδαρμό γιατρού και εργαζομένων φαίνεται ότι το ποτήρι ξεχείλισε. Τι ετοιμάζουν

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ακόμη και στον εισαγγελέα φθάνουν πλέον οι εργαζόμενοι στο Αττικόν προκειμένου να προστατευθούν αλλά και να επιτύχουν την ορθή λειτουργία του νοσοκομείου. Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού αλλά και η υπερπληρότητα που παρουσιάζει το νοσοκομείο με συνέπεια να υπάρχουν συνεχώς ράντζα στους διαδρόμους, έχει καταστήσει την εργασία τους αφόρητη και επικίνδυνη.

Το σωματείο των εργαζομένων μάλιστα περιγράφει χαρακτηριστικά: «το νοσοκομείο είναι πλέον σε κατάρρευση. Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και γιατρών, δεκάδες ράντζα στους διαδρόμους, κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, χειρουργικές αίθουσες που δεν λειτουργούν, άμεσος κίνδυνος αναστολής λειτουργίας της εντατικής μονάδας νεογνών καθώς και άλλων τμημάτων.

Η δημόσια υγεία στην περιοχή μας βρίσκεται στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης».

Προβλέπουν μάλιστα ότι θα βάλει λουκέτο και το Κέντρο Υγείας αστικού τύπου στο Περιστέρι που ανήκει στο Αττικόν.

Αποτέλεσμα όλων αυτών όμως είναι να κινδυνεύουν καθημερινά καθώς «αγανακτισμένοι συνοδοί ασθενών, θύματα της πολύωρης ταλαιπωρίας στα ΤΕΠ και των ράντζων, ξεσπάνε πάνω σε γιατρούς και νοσηλευτές. Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης είναι και ο προχτεσινός ξυλοδαρμός γιατρών και προσωπικού κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας».

Και δεν είναι μόνο αυτό το περιστατικό. «Τέτοιοι προπηλακισμοί είναι πλέον συνεχείς, ενώ οι γενικότερες συνθήκες λειτουργίας και εφημερίας του νοσοκομείου έχουν γίνει αφόρητες για ασθενείς και προσωπικό» αναφέρουν.

Γι αυτό και αποφασίσθηκε να κάνουν παράσταση στην Εισαγγελία Αθηνών απαιτώντας άμεση παρέμβαση ενάντια στο παράνομο καθεστώς των ράντζων και τη χρήση βίας απέναντι στους υγειονομικούς.

Οργανώνουν απεργιακή κινητοποίηση του νοσοκομείο και των φορέων της περιοχής στο Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 3 Απρίλη.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν από τη διοίκηση και τον εισαγγελέα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια του προσωπικού κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας.