Έρχονται τελικά τα πρόστιμα για τους…χειρόγραφους γιατρούς!

  • Iatropedia
Θα βάλει ή δε θα βάλει τελικά πρόστιμο το υπουργείο Υγείας στους γιατρούς που συνταγογραφούν χειρόγραφα; Ιδού το ερώτημα καθώς άλλαξε άποψη περίπου δυο με τρεις φορές για την υπόθεση. Και πώς να μην αλλάξει αφού το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης «πέφτει» συνεχώς με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αμέτρητα προβλήματα.

Τα πρόστιμα όμως παραμένουν πρόστιμα και από την 1η Ιουνίου οι γιατροί που θα γράφουν φάρμακα με το χέρι θα χρεώνονται με 1 ευρώ ανά συνταγή.

Η απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια αναφέρει πως οι χειρόγραφες συνταγές επισύρουν πρόστιμο 1 ευρώ από τον Ιούνιο. Επομένως οι γιατροί θα πρέπει ως τότε να έχουν προμηθευτεί τα απαραίτητα ηλεκτρονικά συστήματα για να μπορούν μέσω του δικτύου να εκτυπώνουν ηλεκτρονικές συνταγές.

Αν τώρα το ίδιο το υπουργείο Υγείας δε θα είναι έτοιμο μέχρι τότε με το ηλεκτρονικό του σύστημα, παραμένει …άλλη υπόθεση.

Σύμφωνα πάντως με την επίσημη απόφαση:

«Σας γνωρίζουμε ότι στο ΦΕΚ 785 Β’ – 16/3/2012 δημοσιεύτηκε η τροποποίηση και αντικατάσταση του δεύτερου εδαφίου της παρ. 2 της υπ. αριθμ. ΔΥΓ3 (α) οικ. ΓΥ/148/12 (ΦΕΚ 545 Β’) υπουργικής απόφασης ως εξής:

«Από 1 Ιουνίου 2012 κάθε καταχώρηση χρεώνεται με 1 ευρώ και πιστώνεται κάθε μήνα στο λογαριασμό του φαρμακείου από το σύστημα ως διαχειριστική αμοιβή του φαρμακοποιού ενώ συγχρόνως αφαιρείται από τη μισθοδοσία ή τις κατά σύμβαση απαιτήσεις του γιατρού από το σύστημα αντίστοιχα.»