Έρχονται νέες εξετάσεις για γενετικές ασθένειες

  • Iatropedia
Νέους ελπιδοφόρους ορίζοντες στην αντιμετώπιση των κληρονομικών ασθενειών αναμένεται να δώσουν οι νέας γενιάς εξετάσεις γενετικής. Η αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος έφερε επανάσταση στο χώρο της επιστήμης και σύντομα αναμένεται να προστεθούν στη φαρέτρα των επιστημόνων νέα όπλα στη μάχη κατά των σοβαρών παθήσεων. Στο πλαίσιο αυτό το επόμενο διάστημα θα είναι διαθέσιμες νέας γενιάς εξετάσεις γενετικής, χωρίς κίνδυνο για τον ασθενή, προσιτές και ακριβείς, με τα αποτελέσματα διαθέσιμα σε λίγες ημέρες.

Μέσω της GENOMA Α.Ε., θυγατρική της εταιρία στην προληπτική ιατρική , η ESPERITE βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής και επιστημονικής καινοτομίας.

Ο κ. Frederic Amar, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ESPERITE είπε: «Το όνειρό μας έγινε σήμερα πραγματικότητα. Βελτιώνουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και αντιμετωπίζουμε την ανθρώπινη ασθένεια μέσα από κορυφαίες μετασχηματιστικές έρευνες και μεταφράζοντάς τες σε απτά οφέλη για την κοινωνία. Το 2015 σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για εξατομικευμένη ιατρική».

Την ίδια στιγμή η εταιρεία ανακοίνωσε μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων για να συλλέξει τη μεγαλύτερη γενετική πλατφόρμα για κλινικές διαγνώσεις στην Ευρώπη: Μια άκρως αποδοτική πλατφόρμα NGS με την ικανότητα να επεξεργάζεται 75.000 δείγματα ανά έτος. Επίσης υπέγραψε συμφωνία προμήθειας με την Thermo Fisher Life Technology για την εγκατάσταση δορυφορικών πλατφορμών αλληλουχίας, στις χώρες όπου δραστηριοποιείται η ESPERITE, όλες συνδεδεμένες μεταξύ τους μέσω του NGS Cloud.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο Όμιλος ESPERITE, εισηγμένος στο Χρηματιστήριο Euronext στο Άμστερνταμ και στο Παρίσι, είναι η Κορυφαία Διεθνής Εταιρεία στην αναγεννητική και προληπτική ιατρική που λειτουργεί σε 40 χώρες, με ένα δίκτυο 6.000 κλινικών σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα η ESPERITE εξυπηρετεί τους πελάτες της στις καινοτόμες τεχνολογικά εγκαταστάσεις της στη Γενεύη, σε συνδυασμό με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και αποθήκευσης στο Βέλγιο, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Ντουμπάι, τη Νότια Αφρική και την Πορτογαλία. Οι οικογενειακές της τράπεζες φύλαξης βλαστικών κυττάρων, CryoSave και Salveo, έχουν φυλάξει σχεδόν 275.000 δείγματα από το αίμα του ομφάλιου λώρου και ιστού ομφάλιου λώρου .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν