Έρχονται νέα καινοτόμα φάρμακα!Ποιες παθήσεις αφορούν

  • Iatropedia
Σανίδα σωτηρίας για τους πάσχοντες από σοβαρές και σπάνιες ασθένεις, αποτελεί η ένταξη 80 έως 100 νέων φαρμάκων στο υπό έκδοση νέο Δελτίο Τιμών το οποίο επεξεργάζεται ο ΕΟΦ.

Στα φαρμακευτικά αυτά ιδιοσκευάσματα περιλαμβάνονται πολλές θεραπευτικές κατηγορίες (αντινεοπλασματικά, βιολογικοί παράγοντες, αντιβιοτικά κ.λπ.), ορισμένα εκ των οποίων χαρακτηρίζονται ως «μοναδικά» και βασίζονται στην καινοτομία νέων δραστικών ουσιών, που έχουν εγκριθεί με επιταχυνόμενη διαδικασία (fast track) από Ευρωπαϊκούς ή άλλους οργανισμούς (FDA, EMA).

Στην παραπάνω απόφαση κατέληξε ομόφωνα η αρμόδια «Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης Πρωτοτύπων-Καινοτόμων Φαρμακευτικών Ιδιοσκευασμάτων», που συνεδρίασε χθες στο Υπουργείο Υγείας.

Στην Επιτροπή υποβλήθηκε από τον ΕΟΦ κατάλογος περίπου 540 νέων φαρμάκων, που έχουν ήδη λάβει έγκριση κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ και τα οποία θα τιμολογηθούν σταδιακά, έως το τέλος του 2013, σε συνάρτηση με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και των δημοσιονομικών στόχων.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η τιμολόγηση των παραπάνω προϊόντων και η είσοδός τους στην Φαρμακευτική Αγορά αποτελεί πάγιο αίτημα αρκετών ομάδων ασθενών με σοβαρές ή/και σπάνιες ασθένειες, που θα αποκτήσουν, πλέον, πρόσβαση στις νέες θεραπείες, αλλά και της Φαρμακοβιομηχανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άδωνις Γεωργιάδης: Θα μετακινηθούν και γιατροί στα νοσοκομεία!

Προς Αυγουστιάτικες κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί;

Μπότοξ δια χειρός…αισθητικού! Στον εισαγγελέα αισθητικός που έκανε ιατρικές πράξεις

Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη! Καμπάνια για στροφή στα Ελληνικά φάρμακα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν