Έρχονται οι ιατρικές εξετάσεις με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα

  • Iatropedia
"Προσανατολιζόμαστε στο χτίσιμο του αφορολόγητου μόνο με χρήση πλαστικού χρήματος" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης τονίζοντας ότι αυτό θα ισχύσει και για τις ιατρικές επισκέψεις!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Παρουσιάζοντας τα σχέδια της κυβέρνησης για το αφορολόγητο και τις αποδείξεις, ο κ. Αλεξιάδης εξήγησε ότι για το 2015 θα ισχύσει η συλλογή αποδείξεων, αλλά το 2016 θα υπάρξουν αλλαγές με βασικότερη τον προσανατολισμό του ΥΠΟΙΚ για χτίσιμο του αφορολόγητου μόνο με χρήση πλαστικού χρήματος και συγκεκριμένα «ή μέσω χρεωστικής, πιστωτικής κάρτας ή μέσω τραπεζικών συναλλαγών».

Και διευκρίνισε ότι στις σκέψεις τη ηγεσίας του υπουργείου είναι με αυτόν τον τρόπο να αναγνωρίζονται κι άλλες δαπάνες, όπως είναι αυτές για ιατρικές επισκέψεις.

Πρόσθεσε δε ότι σε ορισμένες ειδικότητες γιατρών – χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες – η χρήση πιστωτικών καρτών θα γίνει υποχρεωτική και σε άλλες προαιρετική. «Δεν νομίζω ότι οι γιατροί που ανταποκρίθηκαν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα δυσκολευθούν με το μηχάνημα» σχολίασε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Για να προχωρήσει, μάλιστα, η εφαρμογή του μέτρου είπε ότι το υπουργείο εξετάζει την παροχή κινήτρων τόσο σε πολίτες όσο και σε επιχειρήσεις.

Ζήτησε, τέλος, από τις τράπεζες να γίνουν πιο λογικές στην προμήθεια 2% που ζητούν για τα μηχανήματα χρήσης πιστωτικών καρτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν