Έρχονται οι γιατροί part time στο ΕΣΥ! Πως θα πληρώνονται

  • Iatropedia
Ένα νέο φαινόμενο ''ανθίζει'' το τελευταίο διάστημα στο ΕΣΥκαθώς γιατροί με μπλοκάκι άρχισαν ήδη να εργάζονται αποσπασματικά στα νοσοκομεία.

Ήδη το νέο σύστημαάρχισε σιγά σιγά να κάνει την εμφάνιση του στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της περιφέρειας.

Σύμφωνα μάλιστα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο, οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη σε συγκεκριμένη ειδικότητα καλείται ένας τοπικός ιδιώτης γιατρός για να καλύψει την ανάγκη.

Άλλωστε ο σχετικός νόμος που επιτρέπει ιδιώτες γιατρούς να παρέχουν υπηρεσίες είχε ψηφιστεί εδώ και καιρό από τη δικομματική κυβέρνηση αλλά δεν μπορούσε να εφαρμοστεί λογω αντιρρήσεων από το ελεγκτικό συνέδριο αλλά και εξαιτίας αντιδράσεων από τους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΟΕΝΓΕ).

Πάντως τις επόμενες ημέρες η ηγεσία του υπουργείου υγείας αναμένεται να συντάξει ειδική τροπολογία μέσω της οποίας θα ρυθμίζονται όλα τα θέματα γύρω από τους γιατρούς με μπλοκάκι ώστε το μέτρο να επεκταθεί σιγά σιγά σε όλο το ΕΣΥ και όχι μόνο αποσπασματικά σε κάποια περιφερειακά νοσοκομεία.

Ειδικότερα όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, το ιατρικό προσωπικό που θα παρέχει υπηρεσίες στα νοσοκομεία και θα προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα, θα αμείβεται με τιμές ΕΟΠΥΥ.

Ο ιδιώτης γιατρός για να απασχοληθεί σε περιστατικό σε νοσοκομείο δε θα χρειάζεται να είναι συμβεβλημένος με τον οργανισμό, θα κόβει απόδειξη παροχής υπηρεσιών και θα πληρώνεται από το νοσηλευτικό ίδρυμα το οποίο στη συνέχεια θα εισπράττει το ποσό από τον ΕΟΠΥΥ.

Η τροπολογία θα ορίζει και ποιες ειδικότητες γιατρών θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ καθώς τις ημέρες αυτές γίνεται καταγραφή των ελλείψεων σε ειδικότητες τόσο στα νοσοκομεία όσο και στα πολυιατρεια του ΠΕΔΥ.

Και οι ελλείψεις αυτές δεν είναι λίγες καθώς το ΠΕΔΥ εξακολουθεί να …παραπατά και να παρουσιάζει απίστευτα κενά σε προσωπικό.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως αναμένονται οι αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών οι οποίοι είχαν εκφράσει τις έντονες διαμαρτυρίες τους όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει χώρο στον ιδιωτικό τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε τι τιμές θα πωλούνται τα φάρμακα το Σεπτέμβριο; Ποιος χάνει και ποιος κερδίζει!

Ο ΕΟΠΥΥ θέλει τον οδοντίατρο του! Τι σχεδιάζεται

Τι προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Υγείας για τον ιό 'Εμπολα;

Έρχεται 5ευρω χαράτσι και στο ΠΕΔΥ; Ποια τα σχέδια Βορίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν