Έρχονται γιατροί-ράμπο στα σχολεία! Τι ετοιμάζουν Λοβέρδος-Βορίδης

  • Iatropedia
Με ειδικούς γιατρούς που θα αναλάβουν την πρόληψη των ασθενειών σε μαθητές των σχολείων όλης της χώρας επιχειρεί η κυβέρνηση να καλύψει τον παιδικό πληθυσμό και ειδικά τα ανασφάλιστα παιδιά.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ένα ειδικό πρωτόκολλο το οποίο είχε υπογραφεί πριν από περίπου δύο χρόνια αναμένεται να ενεργοποιηθεί άμεσα στο υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος θα ζητήσει τη συνεργασία του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη για να ενεργοποιηθεί ειδικό πρόγραμμα που προβλέπει την αξιοποίηση σε πρώτη φάση περίπου 300 γιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ μαζί με βοηθητικό προσωπικό, και οι οποίοι θα αναλάβουν την υγειονομική κάλυψη σχολικών συγκροτημάτων.

Κάθε γιατρός θα αναλάβει συγκεκριμένες σχολικές μονάδες και θα εξετάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα τους μαθητές ώστε να διαπιστώνονται έγκαιρα τυχόν προβλήματα υγείας. Οι γιατροί θα είναι είτε γενικής ιατρικής είτε παθολόγοι και θα αμείβονται με βάση σύμβαση που θα έχουν με τον ΕΟΠΥΥ.

Το ιατρικό προσωπικό θα είναι υπεύθυνο για συγκεκριμένο μαθητικό πληθυσμό ενώ θα αξιολογείται από τα σχολεία περίπου κάθε δύο χρόνια.

Τις επόμενες ημέρες όπως αναφέρουν πληροφορίες ο υπουργός Παιδείας θα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας ώστε να επέλθει μια αρχική συμφωνία για την ενεργοποίηση του προγράμματος. Οι γιατροί σε πρώτη φάση θα αξιοποιηθούν σε σχολικά συγκροτήματα της πρωτεύουσας ώστε να διαπιστωθεί εάν το πρόγραμμα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Μπλόκο» τρόικας στο κέρδος των φαρμακοποιών! Νέες αρνητικές εξελίξεις της τελευταίας στιγμής

Νέες τιμές στα φάρμακα δια χειρός Βορίδη! Ποιος χάνει ποιος κερδίζει

Δύο ξένοι στο ίδιο υπουργείο! Στα μαχαίρια ακόμη Βορίδης -Γρηγοράκος για τις αρμοδιότητες

Τι θα αλλάξει ο Βορίδης στον ΕΟΠΥΥ! Τα σχέδια και οι αντιδράσεις