Έρχονται χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο- Γιατροί και νοσηλευτές «ευλόγησον»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Προσλήψεις με το... τσουβάλι προανήγγειλε στο Δημόσιο ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και βέβαια μεταξύ αυτών, πολλές θα αφορούν τα δημόσια νοσοκομεία. Αυτές οφείλονται -όπως είπε ξεκάθαρα- στην μερική έξοδο των κληρικών από το πλήθος των δημοσίων υπαλλήλων!

Τη δυνατότητα του Δημοσίου για 10.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, «ως απόρροια της ιστορικής συμφωνίας Πολιτείας και Εκκλησίας», αποκάλυψε σήμερα μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Με τη συμφωνία αυτή απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων», δήλωσε  εξηγώντας ότι «οι κληρικοί αν και δεν είναι ακριβώς δημόσιοι υπάλληλοι, είναι οιωνεί δημόσιοι υπάλληλοι, καταμετρώνται όμως στο δυναμικό των δημοσίων υπαλλήλων»…

Και συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος:

«Ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσαν χθες την πρόθεση τους να προτείνουν μια ιστορική Συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας η οποία θα οδηγήσει στον εξορθολογισμό των σχέσεων μεταξύ τους», δήλωσε αρχικά ο Δ. Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.  Σημείωσε ότι «στόχος της πρότασης είναι να θέσει το πλαίσιο διευθέτησης ιστορικών εκκρεμοτήτων».

«Για πρώτη φορά από συστάσεως ελληνικού κράτους το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας επιχειρείται να επιλυθεί όχι με μονομερείς ενέργειες αλλά με συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας σε ισότιμη βάση μετά από ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο», τόνισε επίσης ο Δ. Τζανακόπουλος.

Και είπε ότι η κυβέρνηση καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις «να υποστηρίξουν αυτή την ιστορική πρωτοβουλία που διευθετεί μια από τις πιο περίπλοκες νομικές και πραγματικές εκκρεμότητες, ίσως την πιο περίπλοκη, στην ιστορία του ελληνικού κράτους».