Έρχεται το νέο δελτίο τιμών! Πόσο φθηνότερα θα είναι τα φάρμακα

  • Iatropedia
Νέες τιμές στα φάρμακα δίνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να εξοικονομήσει και πάλι κονδύλια από τη φαρμακευτική δαπάνη.

Το νέο δελτίο τιμών αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τις επόμενες ημέρες (4 Μαρτίου) με τις τιμές των σκευασμάτων να είναι μειωμένες σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και κατά 10%.

Το συγκεκριμένο δελτίο, προβλέπει όμως μειώσεις και για τα φθηνά φάρμακα κατά 5% σε όσα κοστίζουν από 5 έως 10 ευρώ αλλά και μείωση 10% για τα φαρμακευτικά σκευάσματα που είναι ακριβότερα από 10 ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή από σήμερα για τις εταιρείες και τις φαρμακαποθήκες και για τα φαρμακεία από την ερχόμενη εβδομάδα, τελικώς δόθηκε παράταση προκειμένου να προετοιμαστεί η αγορά.Έτσι πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από τις 4 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στο νέο δελτίο τιμών παρατηρούνται μειώσεις σε 7.300 φαρμακευτικά σκευάσματα. Η επίπτωση στην ετήσια φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ θα είναι εξοικονόμηση 150 εκ. ευρώ, στην ιδιωτική συμμετοχή των ασθενών 50 εκ. ευρώ και 35 εκ. ευρώ όφελος για τα νοσοκομεία. Το συνολικό όφελος για το κράτος και τους ασθενείς θα είναι 250 εκ. ευρώ.

Επίσης στην σχετική απόφαση του υπουργείου Υγείας αποσαφηνίζεται ότι: «Στις Χονδρικές και Νοσοκομειακές τιμές δεν περιλαμβάνεται Φόρος Προστιθέμενης Αξίας.

Στις Λιανικές τιμές έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογούν ΦΠΑ 6,5%.

Στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ τα φάρμακα θα πωλούνται σε λιανικές τιμές μειωμένες κατά 1,41%.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτο: Ασθενείς γρονθοκόπησαν γιατρό στο ΕΛΠΙΣ! Νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα

Ανεβαίνει η γρίπη με 6 θανάτους! Στο πόδι το ΚΕΕΛΠΝΟ

Τι πρέπει να κάνουμε όταν το παιδί μας είναι δυσκοίλιο;

Στη φάκα του ΣΔΟΕ ορθοπαιδικοί με μαύρο χρήμα!

Έρχεται νέα ρύθμιση οφειλών για φαρμακευτικές!

Πως να απαλλαγούμε από τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες στα μάτια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν