Έρχεται «σαφάρι» ελέγχου για φακελάκια στα νοσοκομεία! Πως είναι οι τιμές σήμερα…

  • Iatropedia
Αν και παρουσιάζουν μείωση τα φακελάκια λόγω κρίσης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, εντούτοις, συνεχίζουν να είναι μια πραγματικότητα που ταλανίζει την Ελληνική κοινωνία. Η πρόσφατη υπόθεση ορθοπεδικού στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ που συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, φαίνεται ότι ήταν απλά ένας κόκκος άμμου σε ένα σύστημα που παραμένει διεφθαρμένο σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τι ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας για να κόψει το …δρόμο στους «φακελάκηδες» του ΕΣΥ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στο φως της δημοσιότητας έφερε και πάλι το μεγάλο πρόβλημα με τα φακελάκια στο ΕΣΥ, η υπόθεση με τον ορθοπεδικό του Αμαλία Φλέμινγκ που φέρεται να ζήτησε φακελάκι 500 ευρώ για να χειρουργήσει ασθενή.

Μπορεί στη συγκεκριμένη περίπτωση ο γιατρός να ήταν …άτυχος καθώς οι συγγενείς του ασθενούς ενημέρωσαν αμέσως τη διοικήτρια του Φλέμινγκ καθώς και την αστυνομία και στήθηκε παγίδα με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, δε σημαίνει όμως πως αυτό συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις.

Τις περισσότερες φορές οι γιατροί που δεν τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη τη φεύγουν ανενόχλητοι με πολλά περισσότερα ευρώ στην τσέπη τους.

Φαίνεται όμως ότι το περιστατικό αυτό αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία να εξοβελιστούν από τα δημόσια νοσοκομεία όσοι συστηματικά εκβιάζουν τους ασθενείς να δώσουν φακελάκι.

Πηγές του iatropedia.gr αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα νοσοκομεία ώστε να διαπιστωθεί ποιοι πέφτουν συχνά στην παγίδα του χρήματος και ζητούν φακελάκι από ασθενείς. Και αυτό επειδή έχει παρατηρηθεί ότι τις περισσότερες φορές οι άρρωστοι δεν τολμούν να καταγγείλουν ένα τέτοιο γεγονός επειδή φοβούνται ότι δε θα εξυπηρετηθούν.

Βέβαια η υπόθεση αυτή θα αποτελέσει και ένα πρώτης τάξεως επιχείρημα για το υπουργείο Υγείας ώστε να θέσει πολλούς επίορκους γιατρούς σε αυτοδίκαιη αργία.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατη έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας, έδειξε ότι ακόμη και εν μέσω μνημονίου τα φακελάκια στο ΕΣΥ δίνουν και παίρνουν.

Ο “τιμοκατάλογος” στα νοσοκομεία συνεχίζει να υπάρχει και μάλιστα λόγω κρίσης έχει διαμορφωθεί ως εξής: Ενώ το 2011 η τιμή για μια επέμβαση ή εγχείρηση ξεκινούσε από 100 ευρώ και μπορούσε να φτάσει μέχρι και τις 30.000 ευρώ, το 2012 οι τιμές για επέμβαση ή εγχείρηση ξεκινούν από 50 ευρώ και φτάνουν τις 20.000 ευρώ. Για το “γρηγορόσημο” στα Δημόσια νοσοκομεία τα φακελάκια διαμορφώθηκαν ως εξής: Το 2011 ξεκινούσαν από 30 ευρώ και έφταναν μέχρι και τις 20.000 ευρώ, ενώ και πάλι λόγω κρίσης το 2012 ξεκινούσαν από 10 ευρώ και άγγιζαν μέχρι και τις 7.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποια νοσοκομεία κλείνει η κυβέρνηση άμεσα! Όλο το σχέδιο

Λυκουρέντζος για ΕΡΤ: καθεστώς κατοχής των δημοσίων μέσων ενημέρωσης…

Καυτό ραντεβού Λυκουρέντζου-τρόικας! Τα επιχειρήματα και οι επικρίσεις των δανειστών

Πόσα φάρμακα πούλησαν οι φαρμακευτικές εταιρείες τα τελευταία 3 χρόνια! Οι πωλήσεις, τα χρέη και οι διαμαρτυρίες

Αλήθειες για το ανθρώπινο σώμα, που δεν φαντάζεστε (Μέρος 1ο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν