Έρχεται ο νόμος Βορίδη για τα «δωράκια» στους γιατρούς από φαρμακευτικές!

  • Iatropedia
Στον...τάκο θα βγαίνουν και επισήμως πια οι γιατροί που θα δέχονται δωράκια κάθε λογής από φαρμακευτικές εταιρείες καθώς έρχεται ο νόμος Βορίδη που θα επιβάλει τη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων των γιατρών που δέχονται παροχές από φαρμακευτικές επιχειρήσεις.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στη…φόρα θα βγαίνουν πια όλες οι παροχές και τα «δωράκια» σε γιατρούς από τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις καθώς ο ίδιος ο υπουργός Υγείας προχωρά στην νομοθέτηση της υποχρεωτικής

δημοσιοποίησης των παροχών σε γιατρούς.

Όπως είχε προαναγγείλει κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) για τον κώδικα δημοσιοποίησης, είναι ήδη στο συρτάρι του το σχέδιο νόμου που θα υποχρεώνει τόσο τις εταιρείες όσο και τους γιατρούς να συναινούν στη δημοσιοποίηση των παροχών σε ειδος ή σε χρήμα.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια πρωτοβουλία του ΣΦΕΕ στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος την οποία ενίσχύει πλέον και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες του iatropedia.gr, έχει εξευρεθεί ο τρόπος για να ξεπεραστεί ο σκόπελος των προσωπικών δεδομένων.

Άλλωστε στον αερα θα βγαίνουν όλα τα στοιχεία των γιατρών από όνομα μέχρι και ΑΦΜ, οι οποίοι θα λαμβάνουν είτε χρηματοδοτήσεις για συνέδρια είτε δώρα.

Τα στοιχεία θα αναρτώνται σε ειδική ιστοσελίδα ενώ ο νέος κώδικας θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου του 2015 οπότε τη χρονιά αυτή θα αρχίσει η συγκέντρωση όλων των στοιχείων τα οποία και θα βγούνε στον «αέρα» το 2016.

Τα στοιχεία που θα δημοσιοποιούνται είναι ονοματεπώνυμο γιατρού και Α.Φ.Μ. καθώς και ύψος και είδος αμοιβής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ώρα μηδέν στις εντατικές! Πως χάνονται ανθρώπινες ζωές

Μάθετε πως θα αποζημιώνεστε από τον ΕΟΠΥΥ για αναλώσιμα! Όλη η διαδικασία

Χάος στις ψυχιατρικές κλινικές του ΕΣΥ! Ασθενείς στοιβαγμένοι, εργαζόμενοι σε απόγνωση

Νέα μέτρα για τον Έμπολα! Τι τίθεται σε εφαρμογή