Έρχεται νέα ρύθμιση οφειλών για φαρμακευτικές!

  • Iatropedia
Νέος συμψηφισμός για χρέη φαρμακευτικών εταιρειών προωθεί ο ΕΟΠΥΥ.

Οι εταιρείες που οφείλουν rebate 9% στο σύστημα δηλαδή ουσιαστικά εκπτώσεις που έχουν συμφωνηθεί με βάση τον όγκο πωλήσεων που έχουν κάνει, μπορούν ξανά να προχωρήσουν σε συμψηφισμό.Συμψηφισμός που σχετίζεται με τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ στον κλάδο αλλά και με φορολογικές εκκρεμότητες.

Άλλωστε το σύστημα υγείας οφείλει σε φαρμακευτικές επιχειρήσεις για φάρμακα που έχουν παραδώσει κοντά στα 2 δις ευρώ και εδώ και χρόνια δεν έχουν δοθεί.

Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο χρεών του συστήματος υγείας και του ΕΟΠΥΥ που χρόνια τώρα δημιουργεί δυσλειτουργίες στη φαρμακευτική αγορά.

Παρ αυτά οι εταιρείες οφείλουν να επιστρέψουν χρήματα μέσω rebate είτε ακόμη και μέσω του λεγόμενου claw back. Σύστημα που έχει εφαρμοσθεί και σε άλλους κλάδους όπως στους φαρμακοποιούς με συνέπεια ενώ τους οφείλονται χρήματα από το κράτος να πρέπει να επιστρέφουν μετρητά μέσω εκπτώσεων.

Πρόκειται για ένα σύστημα που έχει γίνει και με την έγκριση της τρόικας και προκαλεί έντονες αντιδράσεις στους κλάδους του χώρου της υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτο: Ασθενείς γρονθοκόπησαν γιατρό στο ΕΛΠΙΣ! Νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα

Έρχεται το νέο δελτίο τιμών! Πόσο φθηνότερα θα είναι τα φάρμακα

Προς νέο εμπάργκο στον ΕΟΠΥΥ οι ιδιωτικές κλινικές! Το κούρεμα οφειλών φθάνει στο 50%

Πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ! Πότε θα δούνε το χρώμα του χρήματος κλινικές και διαγνωστικά

Και απλήρωτοι και κουρεμένοι! Πότε θα εξοφληθούν οι πάροχοι της Υγείας