Έρχεται και νέο μνημόνιο στην Υγεία! Τι ζητά η τρόικα

  • Iatropedia
Με νέα σημειώματα καταφθάνει τον Ιούλιο η τρόικα που ζητά νέα μέτρα στην Υγεία

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Νέα μέτρα ζητούν οι δανειστές μας από την κυβέρνηση οι οποίοι έρχονται εν μέσω θέρους για να ελέγξουν αλλά και να απαιτήσουν.

Σε ότι αφορά στον τομέα της Υγείας, οι τροϊκανοί ζητούν εδώ και τώρα να ελέγξουν εάν η ηγεσία του υπουργείου υγείας έχει εξασφαλίσει ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους ανασφάλιστους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει διαβεβαιώσει ότι έως το τέλος Ιουνίου θα μπορούν να έχουν περίθαλψη όλοι οι ανασφάλιστοι (ξεπερνούν κατά πολύ τα 2 εκατ.) ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η ελεύθερη πρόσβασή τους στο ΠΕΔΥ. Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ παρουσιάζουν σήμερα σοβαρά προβλήματα με έλλειψη προσωπικού και υλικών.

Οι δανειστές μας πάντως αναμένεται να κάνουν φύλλο και φτερό όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι συμπολίτες μας χωρίς ασφάλιση μπορούν να νοσηλευτούν δωρεάν στο ΕΣΥ.

Εξ ου και ο Άδωνις Γεωργιάδης παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες το πρόγραμμα δωρεάν πρόσβασης στους ανασφάλιστους.

Στο μεταξύ ένα άλλο κεφάλαιο που ανοίγουν και πάλι οι τροικανοί είναι το ζήτημα του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών. Ο Άδωνις Γεωργιάδης θεωρεί πως θα τον ξεπεράσει το σκόπελο αυτό καθώς εκτιμά ότι ήδη έχει μειωθεί το ποσοστό κέρδους τους στο 17% έως κι αν δεν έφθασε στο 15% που θέλει η τρόικα.

Άλλωστε εν μέσω έντονων πολιτικών διεργασιών η κυβέρνηση δε θα επιθυμούσε να ανοίξει και πάλι το μέτωπο με έναν κλάδο όπως των φαρμακοποιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται το νέο πλαφόν στα φάρμακα! Τι ανακοίνωσε ο Άδωνις

«Χρυσά» μεροκάματα με πλαστά πτυχία! Κι άλλοι μαϊμού γιατροί στο ΕΣΥ

Στο ΕΣΥ για …γενόσημο! Πόσα φάρμακα δίνονται στους ασθενείς στα νοσοκομεία

Άδωνις για ανασχηματισμό: «Συνεχίζουμε κανονικά»! Τι είπε στους διοικητές νοσοκομείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν