Έρχεται η τρόικα! Τι θα ελέγξει στην Υγεία

  • Iatropedia
Από κόσκινο θα περάσει για άλλη μια φορά η τρόικα τον τομέα της Υγείας καθώς εντός του μήνα φθάνει στη χώρα μας και πάλι με άγριες διαθέσεις. Τι θα ελέγξει.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Από το μικροσκόπιο των τροϊκανών θα περάσει τις επόμενες ημέρες και πάλι ο τομέας της υγείας καθώς οι δανειστές μας φθάνουν με σκοπό να εξετάσουν εάν τηρούμε τα υπεσχημένα.

Ειδικότερα θα ελέγξουν με κάθε λεπτομέρεια τους προϋπολογισμούς των δημοσίων νοσοκομείων, δεδομένου ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δεσμευτεί ότι θα περικοπούν περαιτέρω.

Μάλιστα οι τροϊκανοί ήταν αυτοί που είχαν υποδείξει στην ελληνική κυβέρνηση οι διοικητές των νοσοκομείων να υπογράψουν μνημόνια συνεργασίας στα οποία να δεσμεύονται ότι θα τηρήσουν αυστηρά τους προϋπολογισμούς. Βέβαια προς στιγμήν απουσιάζουν ακόμη οι νέοι διοικητές στα νοσηλευτικά ιδρύματα καθώς η ηγεσία του υπουργείου υγείας δεν έχει καταλήξει ακόμη στα ονόματα που θα στελεχώσουν το ΕΣΥ. Μια διαδικασία που καθυστερεί κυρίως για λόγους πολιτικών ισορροπιών αφού οι θέσεις μοιράζονται …τρικομματικά.

Πάντως οι δανειστές μας αναμένεται να επιμείνουν για άλλη μια φορά να αυξηθεί το ποσοστό χρήσης των γενόσημων φαρμάκων στα νοσοκομεία μια που η ηγεσία του υπουργείου υγείας έχει υποσχεθεί και υπογράψει ότι έως το τέλος του χρόνου το ποσοστό γενοσήμων στο ΕΣΥ θα αγγίξει τουλάχιστον το 50%.

Κάτι που φυσικά δε φαίνεται να γίνεται καθώς υπάρχουν ακόμη νοσοκομεία που δεν έχουν φθάσει ούτε το 30%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται νέο τσεκούρι στους μισθούς του ΕΣΥ! Τι χάνουν οι εργαζόμενοι

Απίστευτο: Έκοψαν το ρεύμα σε 59χρονο βαριά ασθενή και άνεργο!

ΙΣΑ κατά Σκοπούλη: «Να φύγει τώρα από την κυβέρνηση»! Όλο το παρασκήνιο και οι κατηγορίες

Ήθελε τα τέλεια οπίσθια, αλλά κατέληξε δίχως πόδια. ΦΩΤΟ

Παιδικός καταρράκτης; Και όμως αντιμετωπίζεται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν