Έρχεται η αξιολόγηση στα νοσοκομεία! Τι ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι

  • Iatropedia
Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους των εργαζομένων στα νοσοκομεία καθώς το προσωπικό ετοιμάζει αντιδράσεις για το σύστημα αξιολόγησης που επιχειρεί να εφαρμόσει στο ΕΣΥ η κυβέρνηση.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με γενικές συνελεύσεις αλλά και συλλογή υπογραφών επιχειρούν το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία να μπλοκάρουν το τεστ αξιολόγησης που προσπαθεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει άρον άρον στο ΕΣΥ.

Το προσωπικό των νοσοκομείων επισημαίνει ότι η διαδικασία θα ακολουθηθεί μόνο και μόνο για να γίνουν απολύσεις στα νοσοκομεία γι αυτό και η βαθμολόγηση βγάζει προαποφασισμένα αποτελέσματα. Πάντως αυτό που ζητούν στις επαφές που έχουν με τα συναρμόδια υπουργεία είναι να ακολουθηθεί μια διαφορετική διαδικασία για γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό σε σχέση με το υπόλοιπο δημόσιο.

Αίτημα που είναι πιθανό να γίνει τελικά αποδεκτό από την κυβέρνηση.

Πάντως δεν είναι τυχαίο ότι το 75% των υπαλλήλων θα πρέπει όπως και να χει να βαθμολογηθούν ως μέτριοι ή κακοί υπάλληλοι με βάση το σύστημα που θα ακολουθηθεί. Αυτό άλλωστε προβλέπει ο σχετικός νόμος με τα άρθρα 20-32 του συστήματος συγκριτικής αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Γι αυτό και στους εργαζόμενους έχει προκληθεί κύμα αντιδράσεων με τις τελευταίες ημέρες να θεωρούντια ιδιαίτερα κρίσιμες για το τι ακριβώς θα γίνει.

Είναι ενδεικτικό ότι για πρώτη φορά υπήρχει μαζική συμμετοχή στις Γενικές συνελεύσεις που γίνονται στα νοσοκομεία όπου και οι εργαζόμενοι αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρόικα καλεί Βορίδη! Οι απαιτήσεις για φάρμακα-φαρμακοποιούς

Τι θα κάνει ο Βορίδης με φάρμακα, γιατρούς και φαρμακοποιούς! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Στο ΕΚΕΠΥ ο νέος υπουργός Υγείας! Οι απορίες και η ξενάγηση

Πανικός στην κυβέρνηση για το διορισμό Δαραβίγκα στον ΟΚΑΝΑ! Όλο το καυτό παρασκήνιο