Έρχεται έξυπνη κάρτα για την πρόσβαση σε Ταμεία και σύστημα Υγείας αλλά και αλλαγές στο ασφαλιστικό

  • Iatropedia
Στην τέταρτη ενότητα της λίστας Βαρουφάκη αναφέρονται τα μέτρα "για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης", με την κυβέρνηση να προαναγγέλλει ότι δεσμεύεται για την "αντιμετώπιση αναγκών που προκύπτουν από την πρόσφατη αύξηση της απόλυτης φτώχειας με στοχευμένα μέτρα όπως π.χ. τα κουπόνια τροφίμων".

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει η «έξυπνη κάρτα» για την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών σε νοσοκομεία, ασφαλιστικούς φορείς αλλά και στην διανομή τροφίμων σε όσους υπάρχει τέτοια ανάγκη. Η ίδια κάρτα εξάλλου υπάρχει η πιθανότητα να λειτουργεί και ως ταυτότητα. Όσο για τους ασφαλιστκούς φορείς, προβλέπεται περαιτέρω ενοποίηση και «εκσυγχρονισμός» τους.

Η κυβέρνηση εξάλλου διαβεβαιώνει ότι θα προχωρήσει σε αναμόρφωση «με τρόπο που να είναι χρήσιμη για την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας / της διαφθοράς» με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Στη λίστα περιλαμβάνεται τέλος υπάρχει η δέσμευση για «αξιολόγηση του πιλοτικού συστήματος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με σκοπό την επέκτασή του σε εθνικό επίπεδο», αλλά και η παροχή διαβεβαίωσης ότι η καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης δεν έχει καμία αρνητική δημοσιονομική επίπτωση.