Έρχεται ανασχηματισμός στην οδό Αριστοτέλους! Θα φύγει όλη η ηγεσία του υπ.Υγείας;

  • Iatropedia
Μπορεί η κυβέρνηση να επιχειρεί να μεταφέρει ένα κλίμα ευφορίας και καλής συνεργασίας στο εσωτερικό της τρικομματικής “συμμαχίας”, στην πράξη όμως τα γεγονότα άλλα δείχνουν. Η συνύπαρξη στελεχών διαφορετικής πολιτικής κουλτούρας πριονίζει καθημερινά τα πήλινα -όπως φαίνεται- πόδια της κυβέρνησης. Τι ετοιμάζει ο Αντώνης Σαμαράς για να ισορροπήσει το κλίμα στην κυβέρνηση αλλά και στο υπουργείο Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Οι κόντρες και οι διαφωνίες στην οδό Αριστοτέλους στο υπουργείο Υγείας ήταν γνωστές από την αρχή. Οι τρεις συγκάτοικοι στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου δεν τα βρήκαν ποτέ. Όλοι εναντίον όλων. Ανδρέας Λυκουρέντζος κατά Μάριου Σαλμά και τούμπαλιν και Φωτεινή Σκοπούλη κατά πάντων. Και επειδή η …καλή μέρα (ενίοτε και η κακή) από το πρωί φαίνεται, η Φωτεινή Σκοπούλη από την πρώτη στιγμή είχε βγάλει τα …άπλυτα του υπουργείου Υγείας στη φόρα είτε λέγοντας πως η ίδια δεν έχει αρμοδιότητες είτε ότι δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ των τριών.

Τις τελευταίες ημέρες όμως τα πράγματα φαίνεται ότι ξέφυγαν μετά τις δηλώσεις της υφυπουργού στις οποίες εξακόντισε κατηγορίες όχι μόνο εναντίον των προϊσταμένων της στο υπουργείο Υγείας αλλά ακόμη και εναντίον του πρωθυπουργού.

Το γεγονός αυτό φούντωσε και πάλι τα σενάρια περί ανασχηματισμού καθώς πηγές αναφέρουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί έντονος εκνευρισμός με τη στάση Σκοπούλη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα φροντίσει στον επικείμενο ανασχηματισμό, που τοποθετείται μετά το συνέδριο της ΝΔ, να “διαλύσει” την ομάδα που ο ίδιος συνέθεσε, στο υπουργείο Υγείας.

Ορισμένες πληροφορίες επιμένουν ότι θα απομακρυνθεί όλη η ομάδα, επειδή ακριβώς ο πρωθυπουργός είναι δυσαρεστημένος με όλη τη στάση και συμπεριφορά που έχει επιδείξει.

Άλλες πληροφορίες μιλούν για τοποθέτηση του Ανδρέα Λυκουρέντζου σε άλλο υπουργείο με αναβαθμισμένο ρόλο. Κάποιοι άλλοι θέλουν το Μάριο Σαλμά επίσης να απομακρύνεται παρά τις καλές επιδόσεις που έχει επιδείξει στην τρόικα. Άλλωστε όπως σημειώνουν έγκυρες πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς είναι πλήρως ενημερωμένος για τη στάση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, καθώς δεν είναι λίγοι οι παράγοντες της αγοράς Υγείας, που έχουν σπεύσει στο Μέγαρο Μαξίμου να πληροφορήσουν το πρωθυπουργικό περιβάλλον για τα τεκταινόμενα στην οδό Αριστοτέλους.

Βέβαια δε λείπουν και εκείνοι οι κυβερνητικοί παράγοντες που υποστηρίζουν ότι ο Μάριος Σαλμάς μπορεί και να παραμείνει στο υπουργείο υγείας ακριβώς εξαιτίας της διαχείρισης που έχει κάνει σχετικά με τις απαιτήσεις των δανειστών μας.

Όπως και να χει στον επικείμενο και πολυσυζητημένο ανασχηματισμό η οδός Αριστοτέλους, το πιο πιθανό είναι να αλλάξει …πρόσωπο. Προς το καλύτερο ή το χειρότερο, το μνημονικό μας μέλλον θα το δείξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν οι εργαζόμενοι στην Υγεία ενώνουν δυνάμεις! Έρχεται πανυγειονομική απεργία

Γιατί εξαφανίζονται τα φάρμακα από τα ελληνικά φαρμακεία;

Πόσα θα χάσουν γιατροί και εργαζόμενοι των νοσοκομείων έως το 2015!

Θεωρίες συνωμοσίας: Γιατί πιστεύουμε ότι μας ψεκάζουν;

10 συμβουλές για να ζήσετε περισσότερο