Έρχεται αύξηση στα αναπηρικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ – Τι είπε σε εξαγγελίες του ο πρωθυπουργός

  • Γιάννα Σουλάκη
Την αύξηση στις αναπηρικές συντάξεις κατά 8% ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε εκδήλωση που διοργανώνει το Υπουργείο Οικονομικών με θέμα «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα – Πρόοδος – Προοπτική», στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ο κ. Μητσοτάκης, εξήγγειλε αύξηση αύξηση στα αναπηρικά επιδόματα κατά 8%, με δικαιούχους 200.000 πολίτες. 

Όπως είπε, «Σημασία έχει να νιώσει και ο καθημερινός πολίτης ότι από τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών προκύπτει και η δική του καλύτερη ζωή. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της πολιτικής που πρεσβεύουμε: η ανάπτυξη να διευρύνει τον δημόσιο πλούτο. Και μέρισμα από αυτόν να μετατρέπεται σε περισσότερη απασχόληση. Σε καλύτερες αμοιβές. Και σε μεγαλύτερη φροντίδα για τους πιο ευάλωτους. Ένας δίκαιος συνδυασμός, δηλαδή, συνολικής προόδου και προσωπικής ευημερίας. Κι όταν μιλώ για φροντίδα στους ευάλωτους, το εννοώ. Ξέροντας, λοιπόν, ότι ενώ οι αναπηρικές συντάξεις αυξήθηκαν, αντισταθμίζοντας μέρος του πληθωρισμού, δεν τις ακολούθησαν τα σχετικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Γι΄ αυτό και επέλεξα ως τελευταία συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση της παρούσας κοινοβουλευτικής θητείας, την άμεση αύξησή τους κατά 8%. Ενισχύοντας, έτσι περίπου 200.000 συμπολίτες μας με το μέρισμα που μας επιτρέπει η καλή πορεία της οικονομίας μας».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι μειώθηκε η ανεργία, αυξήθηκε η απασχόληση στους νέους και τις γυναίκες και αντιστράφηκε το brain drain.

«Είχαμε τις πρώτες ενδείξεις αναστροφής του brain drain, τις πρώτες ενδείξεις ότι η πολιτική μας δεν είναι μόνο αναπτυξιακή, αλλά και κοινωνικά δίκαιη», είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ έκανε αναφορά στις 3 αυξήσεις στον κάτωτατο μισθό που τον οδήγησαν στα 780 ευρώ, όπως και στις αυξήσεις των συντάξεων.

«Οι πιο ευάλωτοι της κοινωνίας έλαβαν στήριξη σε ένα περιβάλλον διεθνούς αναταραχής και επιθετικής συμπεριφοράς των γειτόνων της. Οι λύσεις δεν ήταν ούτε προφανείς ούτε εύκολες. Κληθήκαμε να κάνουμε δύσκολες επιλογές», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού: