Επιβεβαιώνεται το iatropedia- Ηχηρή η αντίδραση της ΝΔ για την απόφαση του ΣτΕ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
«Ηχηρό ράπισμα από τη Δικαιοσύνη στην ωμή παρέμβαση που διέπραξαν οι κ. Ξανθός και Πολάκης στις διοικήσεις των νοσοκομείων», τιτλοφορεί το σχόλιο του ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου. Κι αφού κάνει αναφορά σε "πογκρόμ διώξεων" εκ μέρους των κ. Ξανθού και Πολάκη, θέτει ζήτημα παραίτησης της κυβέρνησης αυτής...

Ο κ. Οικονόμου, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την απομάκρυνση των διοικήσεων των νοσοκομείων από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δήλωσε ότι «ο κ. Τσίπρας και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποδεικνύουν, άλλη μια φορά, ότι κυβερνούν με καθεστωτικές πρακτικές. Προχωρούν σε διώξεις και ποδοπατούν αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Η απάντηση του κ. Πολάκη στην απόφαση του αρμοδίου τμήματος του ΣτΕ που έκρινε μη νόμιμες και αντισυνταγματικές τις αποφάσεις για παύση διοικήσεων δημοσίων νοσοκομείων το 2015, δεν αφήνει αμφιβολίες για τις πρακτικές και τις αντιλήψεις τους.

Η απόφαση της Δικαιοσύνης αποτελεί ένα ηχηρό ράπισμα στην ωμή παρέμβαση που διέπραξαν οι κ. Ξανθός και Πολάκης, θέλοντας να χτίσουν ένα κομματικό “παραμάγαζο” και να εξαπολύσουν πογκρόμ διώξεων σε όσα στελέχη των νοσοκομείων δεν τους ήταν αρεστά.

Παρόλα αυτά, ο κ. Πολάκης επιμένει στις αποφάσεις του και επιτίθεται στο ΣτΕ. Η ανοχή τελείωσε. Οι πολίτες τους έχουν πάρει χαμπάρι. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για τη χώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ