Επίτροπος Υγείας κατά Πολάκη για το τσιγάρο: Είναι ντροπή!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
επίτροπος υγείας
Την οργή του για τις φωτογραφίες που δείχνουν τον Παύλο Πολάκη να καπνίζει σε χώρους όπου απαγορεύεται το κάπνισμα εξέφρασε ο Επίτροπος Υγείας Βιτένις Αντριουκαΐτις. «Είναι ντροπή» είπε και κατηγόρησε τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Υγείας πως «δεν καταλαβαίνει τίποτα από Υγεία».

Δεν έχουν περάσει πολλά 24ωρα από τη στιγμή που ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης ανέβασε video από το ζεϊμπέκικο που χόρεψε στο μαγαζί όπου εμφανίζεται ο Σταμάτης Κραουνάκης. Το γεγονός πως στο στόμα του είχε ένα τσιγάρο δεν πέρασε απαρατήρητο απ’ όσους είδαν τις εικόνες. Ούτε από τον Βιτένις Αντριουκαΐτις. Ο Επίτροπος Υγείας, μάλιστα, δεν έκρυψε την οργή ούτε για το τσιγάρο ούτε για την… απουσία γραβάτας!

Ο Επίτροπος Υγείας, που βρέθηκε στην Αθήνα για να συμμετάσχει σε εκδήλωση για Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου που διοργανώθηκε από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, μίλησε στην Καθημερινή. Και ρωτήθηκε για το… τσιγάρο του Παύλου Πολάκη.

Συγκεκριμένα, ρωτήθηκε για τη φωτογραφία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να καπνίζει μέσα στο υπουργείο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το 2016. Ο Επίτροπος Υγείας δεν έκανε καμία… προσπάθεια να συγκρατήσει την οργή του.

«Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν! Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται στην κοινή γνώμη. Αν είσαι εθισμένος, είναι ίσως δύσκολο να απεξαρτηθείς, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσεις, ας πάρεις τσίχλες νικοτίνης, ας ζητήσεις ιατρική βοήθεια. Το ζήτημα της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας είναι πολύ σοβαρό και το Κοινοβούλιο της χώρας σας οφείλει να το συζητήσει. Δεν είναι θέμα ελεύθερης βούλησης κάποιου αν καπνίζει ή όχι. Όταν αυτό συμβαίνει σε δημόσιο χώρο πρόκειται για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί οι γύρω του έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα», τόνισε.

Μάλιστα, όπως είπε, όταν τη Δευτέρα (04.02.2019) επισκέφθηκε το υπουργείο Υγείας «οι χώροι μύριζαν τσιγάρο».

Ο Βιτένις Αντριουκαΐτις εξέφρασε δυσαρέσκεια ακόμα και για τις… ενδυματολογικές επιλογές όσων συνάντησε στο υπουργείο Υγείας. «Κανείς απ’ όσους συνάντησα δεν φορούσε γραβάτα. Θεωρούν ότι έτσι πολεμούν την ελίτ; Αυτή είναι πολιτική του δρόμου!», είπε.