Επίτροπος στο υπουργείο Υγείας δια χειρός Μέρκελ!

  • Iatropedia
Θα το δούμε και αυτό επί ελληνικού εδάφους. Οι δανειστές μας θα αποστείλουν επιτρόπους στα υπουργεία για να ελέγχουν εάν και πως προχωρά το πρόγραμμα …συμμόρφωσης της χώρας μας στα μέτρα του μνημονίου.

Πρόκειται για σχέδιο της τρόικας που είχε τεθεί καιρό τώρα, αλλά πλέον η εγκατάσταση των …κηδεμόνων μας δε θα αποφευχθεί.

Τι θα ελέγχει ο επίτροπος στο υπουργείο Υγείας;

Το άγρυπνο βλέμμα των δανειστών-ελεγκτών μας θα στραφεί αρχικά στα φάρμακα. Η φαρμακευτική δαπάνη που τα τελευταία χρόνια ήταν ανεξέλεγκτη θα απορροφήσει το μεγαλύτερο κομμάτι του χρόνου του επιτρόπου. Άλλωστε είναι ο τομέας από όπου θα μειωθούν οι περισσότερες δαπάνες. Ενδεικτικό είναι ότι εντός του 2012 θα μπει μαχαίρι στα φάρμακα κατά τουλάχιστον 1 δις ευρώ.

Εκτός αυτού οι επίτροποι της Μέρκελ αναμένεται να ρίξουν βάρος και στο θέμα των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων. Εξάλλου από την πρώτη στιγμή οι δανειστές μας επέμεναν να κλείσουν νοσοκομεία καθώς τα θεωρούν… περιττά.

Μεταξύ άλλων στο στόχαστρο των επιτρόπων θα μπουν και οι προμήθειες των νοσοκομείων καθώς οι τροικανοί επιδιώκουν να περιορισθούν τόσο οι τιμές των υλικών που διακινούνται στο ΕΣΥ όσο και οι ποσότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν