Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Ο κύβος ερρίφθη! Ανοίγουν Γυμνάσια – Λύκεια την 1η Φεβρουαρίου – Μόνο Γυμνάσια στις «κόκκινες» περιοχές

  • Γιάννα Σουλάκη
Επιτροπή
Πράσινο φως για το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου, δηλαδή τη μεθεπόμενη Δευτέρα έδωσε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, μετά από τηλεδιάσκεψη το πρωί. Μόνο τα Γυμνάσια θα ανοίξουν στις περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως αποφάσισαν.

Το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων αποφάσισε να εισηγηθεί η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί. Υπό την σκιά των νέων εξελίξεων στην Ευρώπη, με την ραγδαία εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού, οι ειδικοί αποφάσισαν να δώσουν τη συναίνεσή τους για το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την 1η Φεβρουαρίου, αλλά στις «κόκκινες» περιοχές να ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια.

Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν δεν συζητήθηκε καν το θέμα των χιονοδρομικών, ως ανεπίκαιρο σε σχέση με τις προτεραιότητες, ενώ δεν δόθηκε «πράσινο φως» ούτε για την επαναλειτουργία των πρακτορείων του ΟΠΑΠ.

Για τις μοναχικές δραστηριότητες, όπως είναι το κυνήγι και το ψάρεμα, οι ειδικοί πρότειναν να επιτραπεί από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, καθώς δεν υπάρχει νόημα απαγόρευσης, από τη στιγμή που οι πολίτες μετακινούνται σχεδόν ελεύθερα στην αγορά.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 6:00 μμ το απόγευμα στην τακτική ενημέρωση της Παρασκευής, από το Υπουργείο Υγείας.